Dorpsderby Beilen F2 tegen het Driede van de F-jes

22 november 2014
de Webmaster

Het driede van de F-jes is een leuk team. Leuke voetballers waarbij je elke keer weer ziet hoe ze vooruit gaan. Ze hebben er plezier in en het driede van de F-jes gaan er serieus mee om. Zo weet ik dat Jort en Tiemo ook vaak op school nog de tactiek bespreken en oefenen.
In de vrije tijd wordt er veel gevoetbald op straat en achter het huis. Ze vinden het zelfs zo leuk dat de meesten meer dan 1 keer in de week wilden trainen. Het was niet eerlijk dat F1 en F2 wel op maandag konden trainen en zij niet. Zij waren daar heus niet te klein voor ofzo. Ook wilde de freelance keepers van het driede van de F-jes wel meer leren om zo een betere keeper te worden. Anders kom je natuurlijk nooit in het Nederlands elftal.
Het is gelukt. Berjon de papa van Lilian geeft maandag training. Mylan heeft Paul zover gekregen dat ook hij wil helpen bij de training. Daarvoor geeft Mark Lubbers onze keepers Kjell, Dylaro, Mohammed en Tiemo keepertraining. Ze gaan er met plezier heen en leren veel. Ze genieten van de wedstrijden en nederlagen blijven niet lang hangen. Je hoort ze wel vaak zeggen dat het zo jammer is dat ze bijna nooit winnen. Dat komt omdat ze bijna elke wedstrijd tegen kinderen voetballen die groter en ouder zijn en meer voetbaljaren hebben. Daar hebben ze wel een puntje. Qua techniek doen onze F3-tjes niet onder voor de tegenstander. Je merkt hier wel dat ze nog iets kleiner en jonger zijn (sorry kids) en die groteren nog niet de hele wedstrijd bij kunnen houden. De drietjes van de F-jes krijgen vaak complimentjes van de leiders van de tegenstanders. Die kunnen jullie maar weer in de zak steken.

De wedstrijd die nu op het programma stond was die tegen Beilen F2. Een wedstrijd van Fit Boys tegen Beilen is altijd een bijzondere. Je woont tenslotte in hetzelfde dorp en je deelt een trainingscomplex. Je kiest er heel bewust voor om bij Fit Boys of bij Beilen te gaan.
Ik ben import en daarmee niet belast met de geschiedenis, maar ook bij ons thuis was er geen discussie mogelijk over waar Tiemo op voetbal moest gaan. Erwin was daar heel duidelijk in. Tiemo gaat naar Fit Boys, want hij had daar ook op gezeten, want Tiemo gaat naar de Beatrixschool. Dussssssss het driede van de F-jes tegen Beilen F2. Daar ga je gewoon niet van verliezen. Je maakt je ouders er nog blijer mee als je van Beilen wint dan van welke andere club dan ook. We hebben de kids natuurlijk niet van te voren gehersenspoeld. Zo zijn we niet. We zijn stuk voor stuk verantwoordelijke ouders die blijven zeggen dat als je je best hebt gedaan, het niet erg is om te verliezen. En dat het er om gaat dat je plezier hebt. Maar alsjeblieft niet verliezen van Beilen. 😉

Thuis nog even uitgelegd dat we als F3 wel thuis spelen, maar niet thuis spelen. Dat Beilen als eerste team staat en dat zij dus voor de cijfertjes thuis spelen en wij als F3 uit. Dat was allemaal helemaal niet logisch vond onze Johan Cruijff in de dop. Wij speelden op ons eigen veld. Uiteindelijk snapte hij de grote mensen theorie, maar logisch was het nog steeds niet.

De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland om 9.00 uur. Het is algemeen bekend dat onze spelers liever net iets later op het veld staan. Een wedstrijd om 10.00 uur is perfect. Dan kun je nog lekker even uitslapen en even rustig je ochtendritueel afmaken. Wat denk je. Om 9 uur waren de velden vol. Onze dorpsderby moest worden verplaatst naar 10.00 uur. Er is mij verzekerd dat dit een eerlijke beslissing is geweest en dat er geen steekpenningen in de vorm van zakken snoep aan te pas zijn gekomen. De wedstrijd begon. Een leuke wedstrijd waarin Beilen F2 en het driede van de F-jes aan elkaar gewaagd waren. Met 0-0 werd de rust in gegaan. Na de rust komt Teun ineens van de rechterkant gesneld en duikt door het midden……….doelpunt. Teun zat er al zo lang tegenaan. En nu het er toe doet, scoort hij. Hierna scoorde Beilen de gelijkmaker. 1-1. Ajjjjjjjjj, dat doet pijn aan de zijkant van het veld.
Nee, het zal toch niet. Niet nu, niet vandaag. Kom op F3. Daarna is daar Dylaro als een duveltje uit een doosje met een poeier van een schot. Snoeihard in de goal. 1-2. Een hele blije supportersgroep aan de zijkant. Kanjers, toppers. Het was nog niet klaar. Onze stoere meid Lilian liet ook nog even van zich horen. Tijdens de training staat zij haar “vrouwtje” wel tussen de andere F3-tjes. In de wedstrijden is ze wat zachter. Dat is nu één keer vrouwen eigen. Ze zijn wat rustiger, houden rekening met anderen en zo kun je nog veel meer goede vrouweneigenschappen opnoemen. Omdat ik mijn plaatsje hier in huis wil houden, houd ik op met het opsommen van nog meer van die kwaliteiten. O, dat is er ook eentje. Weten wanneer je je mond moet houden. 
Maar dames, wij begrijpen elkaar vast. In elk geval was daar ineens Lilian. Ze kwam opzetten van de linkerkant, liep wat spelers van Beilen voorbij en scoorde. 1-3 en daarmee ook de eindstand. Goed gedaan F3-tjes. Teun, Dylaro en Lilian. Jullie hebben Sinterklaas nog wat te vertellen als hij vrijdag naar Fit Boys komt. Ik denk dat hij nog niet weet van jullie doelpunten tegen Beilen. Daar heeft hij het vast te druk voor.

Gefeliciteerd team met jullie mooie overwinning. Nog twee wedstrijden thuis en dan ook echt thuis, das logisch, te gaan.

Goeie en leuke volgende wedstrijden allemaal!!!!!!

Kitty.