Het Driede van de F-jes heeft de vakantieblues

18 oktober 2014
de Webmaster

Voor het driede van de F-jes geen herfstvakantie. Zaterdag 11 oktober nog de wedstrijd tegen HHCombi F2 en de zaterdag erop de inmiddels beruchte wedstrijd tegen Smilde ’94 F2. Verloven werden ingetrokken, vakantie’s afgezegd om de inhaalwedstrijd tegen Smilde te spelen. 3 van de jongens werden naar de voetbalacademie gestuurd voor een hele intensieve training. We zouden ze dat poepie laten ruiken.

Maar eerst nog even HHCombi in Hijken. Het weer zat weer mee. We hoefden niet ver. Kjell zou bij wijze van spreken de bal bij Fit Boys zo weg kunnen trappen naar Hijken om hem daar in het doel te zien gaan. Je zou het kunnen fietsen. Om de krachten te sparen hebben we toch maar besloten om met de auto te gaan. In colonne op naar Hijken.  Uitgelaten werd er aan de wedstrijd begonnen. Bij de uitwedstrijden is onze trainer er niet bij. In dat geval worden onze geheime vaderwapens ingezet. Erwin, Herwin, Wesley en Christiaan staan op verschillende punten van het veld aanwijzingen te geven. De moeders zijn voor de aanmoedigingen langs de lijn. Dat onze kinderen nog iets zinnigs van de gegeven aanwijzingen kunnen maken is op zich al knap. Aan enthousiasme geen gebrek. De gehele aanhang van het driede van de F-jes doet mee. Mylan had deze wedstrijd wel 2 heel bijzondere fans. 2 kids in kinderwagen met beker in de hand, bespraken de wedstrijd, moedigde aan en analyseerden. Ze deden mij een beetje denken aan Waldorf en Statler. De twee oude mannen die hangend over de loge de muppetshow bekritiseerden. Daan, de broer van Teun en Jort, had geen idee wie dat waren en van de muppetshow had hij ook nog nooit gehoord. Oké, dan lijkt het Jan Mulder bij Studio Voetbal, maar ook dat riep vraagtekens op. Ik word oud. Grappig was het wel.

Al de aanmoedigingen en aanwijzingen mochten niet baten. HHCombi was een paar maatjes te groot. Het driede van de F-jes verloren met 9-0. Maar zoals ze achteraf zeiden, ze wonnen wel de penalty’s met 2-6. Conclusie: zij waren beter in penalty’s en ze hadden goed gespeeld. Het was dus goed en opgetogen gingen ze weer naar de kleedkamer.

Aan het begin van de week liet Smilde nog een staaltje van het organisatietalent bij die vereniging zien. De twee leiders van de teams hadden duidelijk afgesproken dat de wedstrijd die eerder niet doorging doordat er verwarring was over de begintijd, nu op zaterdag 18 oktober om 9.00 uur zou plaatsvinden. Groot was dan ook de verbazing dat op voetbal.nl en op de site van Smilde een andere tijd stond vermeld. Weer zakte er een paar broeken af. Nu maar weer direct met de leidster van het Smildeteam gebeld. Ook daar zakte een broek af. De wedstrijd zou toch echt om 9.00 uur zijn. Het driede van de F-jes werd goed voorbereid. Voetbalacademie en aangepast dieet. Op vrijdagavond bruine bonen en uien voor het avondeten. Als je ze dan toch een poepje wilt laten ruiken kun je dat beter goed doen.  Toch had F3 dat niet helemaal goed begrepen. Onderweg naar Smilde, binnendoor over de landelijke weggetjes, rook ik al verschillende poepjes. Volgens de F3-tjes waren zij dat niet, maar de koeien en de varkens onderweg. Hmmmmmm, zou het. Je weet het maar nooit. Ze houden je voor de gek waar je bij staat. Mylan was niet fit en toch wilde hij spelen. Dit tekent de mentaliteit van de F3-tjes.

De wedstrijd begon. Eigenlijk is het beter om er niet al te veel over los te laten. Laten we zeggen dat het niet meer goed is gekomen nadat er uit Smilde verkeerde signalen over het tijdstip kwamen. F3 speelde als een krant. Ze waren van alles aan het doen behalve voetballen. De bal werd weggeschoten zonder er achteraan te gaan. Er werd alvast werkoverleg gehouden. De term mannetje zoeken, zei ze niets. Het is dat het een kunstgrasveld was, anders gingen ze nog madeliefjes zoeken. Het leek wel of de F3-tjes zwaar doorgezakt waren de avond ervoor.  Een overijverige Smildenaar stond als een poortwachter bij de Indische Waterlelies het omheinde veld te bewaken en stuurde iedereen weg. Publiek moest buiten het hek. Ook ik werd weggestuurd. Ik vroeg waarom? Op zijn niet vriendelijkste toon blafte hij dat het publiek niet op het veld mocht. Toen ik heel liefelijk vertelde dat ik leidster was, werd ik niet geloofd. Dat kon iedereen wel zeggen. Omdat ik toch zeker weet dat ik het wel ben, ben ik toch maar gewoon door gelopen. Je zou er bijna aan gaan twijfelen. Stiekem dacht ik dat hij vast de man is geweest die gebeld heeft naar Fit Boys om de wedstrijd te verzetten naar een andere tijdstip om vervolgens net te doen of hij van niets wist. De scheidsrechter was een vrouw. Dat moedig ik aan. Top. Heel leuk. Meer vrouwen in het scheidsrechterskorps. Maar in dit geval toch wat minder geslaagd. ik weet dat je geen commentaar op de scheidsrechter mag hebben. Je moet lief voor ze zijn en ze koesteren. Dat hebben we gered, maar het was erg moeilijk. De beslissingen die werden genomen of soms niet werden genomen waren lastig te volgen. Ook hier werd het 9-0. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten.

Volgende keer beter.
Goeie en leuke volgende wedstrijden allemaal!!!!!!

Kitty.