Eerste bekerwedstrijd FIT Boys F4

22 augustus 2015

En dan was het eindelijk zover, na twee week training in het nieuwe voetbalseizoen de eerste wedstrijd van F4. F4, de nieuwe helden van Fit Boys, bestaand uit oud Bengels en nieuwe leden. Net gestart met voetballen en dan ook meteen maar een uitwedstrijd tegen V.V. Smilde ’94. Vroeger waren de zaterdagochtenden toch om uit te slapen? Nu niet meer, zaterdagochtend om 8.00 gezamenlijk vertrek vanuit Beilen. Trainers Matthijs en Robert: check, alle spelers aanwezig. Dus compleet en een hele stoet van auto’s rijdt in de vroege ochtendzon naar de voetbalvelden van Smilde. Vandaag alles nieuw, een nieuwe kleedkamer, een spelerstas, iemand mag de aanvoerder zijn, een trainer die voor de wedstrijd het spel verdeeld en een echte warming up. Dat hebben de jongens op televisie ook wel eens gezien… Om 9.00 wordt de wedstrijd vanaf de middenstip gestart. En de eerste helft gaan we meteen maar los. Tess scoort een paar minuten na de aftrap het eerste doelpunt, het Beiler publiek gaat uit zijn dak: de spelers trouwens ook! Niet veel later scoort Yannick de volgende twee doelpunten aan onze kant en is de ruststand 3-3. In de tweede helft wordt weer gescoord, helaas door de thuisploeg, en eindigt de pot in een 6-3. Desondanks zien we tijdens de wedstrijd mooie dingen, staat Liam de eerste helft op keep en verricht vele reddingen in de 2e helft opgevolgd door Yannick. In de achterlinie staat Tess haar mannetje en verdeelt aanvoerder Luuk het spel en zet Milan flink druk naar de tegenstander. Matthijs en Mylan geven de voorzetten zodat de medespelers de acties kunnen afwerken. Mooi om te zien hoe Tijs van de ene kant naar de andere kant van het veld dribbelt en het de tegenpartij flink lastig maakt. Niks geen kluitjesvoetbal meer maar serieus positiespel. Na afloop van de wedstrijd penalty’s schieten en in de rij de tegenstander feliciteren. Een F3 speler van Smilde geeft iedereen de hand: ’Van harte gefeliciteerd met je verjaardag’. Haha, het komt allemaal nog wel… Na de wedstrijd douchen en een glaasje limonade in de kantine van Smilde. Het was een spetterende, mooie en vooral leuke wedstrijd met de nieuwe helden van Fit Boys. We gaan met elkaar een mooi seizoen tegemoet, en ook wij als leidsters hebben er ontzettend veel zin in! #FitBoysF4ontour.

Groeten Wilma Scholing en Maria Oosterhof – van den Broek.