F-vier heeft altijd zin om te voetballen

19 september 2015

5 september: SJO J.V. Oosterwolde F9- Fitboys F4

Er is altijd zin om te voetballen. Het weertype maakt de kinderen weinig uit, de ouders des temeer. Onderweg nog een beste bui gehad, maar eenmaal aangekomen op Friese grond scheen toch echt de zon. Vandaag was de wedstrijd tegen Oosterwolde. Na het omkleden in de kleedkamer kregen de voetballers nog een korte instructie. Nadat de posities besproken waren, gingen de kinderen vol goede moed het veld op. Na het overtrappen begon dan om 9.00 de wedstrijd
Ook deze keer ging het gelijk na de aftrap al flink tekeer. De doelpunten van de tegenstanders vlogen ze dan ook om de oren. Voor de ouders aan de kant van de lijn, was het misschien nog wel moeilijker te verkroppen dan voor de kinderen. Ze werden behoorlijk in gemaakt door een team met alleen maar meiden erin.

De eerste helft stond Yannick op doel. Tess even actief als altijd, zorgde voor de nodige roering in het veld. Wat ook de andere kinderen weer alert maakte (8.00 verzamelen was toch wel vroeg) Tijs was ook vandaag weer super aan de bal en ook Luuk speelde een mooi potje mee. De eerste helft eindige op een 6 -0 achterstand. Snel naar de kleedkamer voor een beker ranja.

In de tweede helft stond Liam op doel. Nadat hij een paar mooie ballen had tegengehouden, werd er dan ook door ons gescoord en wel door Yannick. Milan en Mylan stonden ook hun mannetje en renden hard over het veld heen en weer. Ook Matthijs wist de bal nog een paar keer te raken. De eindstand werd uiteindelijk 7-1

Het penalty schieten ging super, van de 8 ballen zaten er 6 in! Top gedaan jongens! De jongens en Tess hebben een sportieve wedstrijd gespeeld, wat jammer genoeg in een 7-1 is geëindigd. Volgende week weer een nieuwe kans tegen Dwingeloo.

Goede wedstrijd allemaal!!
Groeten Janine Jonker (moeder van Matthijs).

12 september: F-vier tegen Dwingeloo

Op een mooie zaterdagmorgen werd er met volle moed vertrokken naar Dwingeloo. Na even opwarmen werd, onder de enthousiaste begeleiding van onze leidster, afgetrapt tegen Dwingeloo F4. Maria moest helaas thuis blijven, want die had de griep. Ze werd goed vervangen door wel 10 andere coaches. Na een eerste helft die we eigenlijk alweer vergeten zijn…., werd het in de 2e helft 2-1 voor Dwingeloo. Daarmee kwam de eindstand op 11-1. Maar met de penalties hebben we gewonnen!! Als we de eerste helft ook zo gevoetbald hadden als de tweede helft had er meer in gezeten.

Speler van de week was: Mylan de Jong! die was de hele wedstrijd overal op het veld te vinden!!

19 september: F-vier tegen Fc Assen

Iedereen was zenuwachtig voor de wedstrijd, niet omdat er gevoetbald moest worden, maar om de foto. Zit mijn haar wel goed, valt mijn gel niet uit, zit mijn staart wel recht??? Nadat er heel snel omgekleed was, was iedereen gereed om op de foto te gaan. En die is mooi geworden! Vooral die met de gekke bekken! Daar zal de sponsor blij mee zijn.

Om 9.00 werd er afgetrapt, maar waarschijnlijk waren er een paar spelertjes die nog met de foto bezig waren, want na een paar minuten stonden we al achter. Er werd leuk gevoetbald al was dat aan de eindstand helaas niet te zien. Het gaat elke week beter, dus dat komt vanzelf wel goed!

Speler van de week was Leon Tamming de nieuwe topscorer!