FIT Boys F4 komt net te kort tegen Smilde’94 F4

10 oktober 2015

Zaterdagmorgen 10 oktober moest het topteam van Fit Boys F4 al om 9.00 in Smilde aantreden tegen de plaatselijke Smilde’94. Fit Boys zat er direct vanaf de start van de wedstrijd bovenop en speelde Smilde de 1e 5 minuten van de wedstrijd helemaal zoek. Het resulteerde echter niet in echte kansen. Eventueel had de scheidsrechter de bal wel op de stip kunnen leggen bij een overtreding van een speler van Smilde op Tijs in het strafschopgebied, maar de scheids liet deze ochtend veel toe en een penalty geef je bij de f-pupillen niet zo snel.

Na 5 minuten kwam er, tot dan toe, een zeldzame uitbraak van Smilde. De bal kwam wat ongelukkig terecht voor de voeten van de topspeelster van Smilde. Zij haalde van buiten het strafschopgebied verwoestend uit en schoot de bal onhoudbaar voor keeper Mylan de Jong in de verre hoek. Daarna ontspon zich een spannende wedstrijd zonder noemenswaardige kansen. Totdat Tess de topspeelster van Smilde onderuit werkte in ons strafschopgebied. Tot ieders grote verbazing floot de scheidsrechter nu wel en gaf een penalty aan Smilde. Mylan werd kansloos gelaten. 2-0!
Direct daarna een aardige aanval van Smilde, die goed werd verdedigd en achtergewerkt tot corner. Dit was een corner met gevolgen. De bal vloog er in 1 keer in, 3-0! Vlak voor de rust werd het ook nog 4-0 door een snelle uitbraak van Smilde.

Na rust zagen we een sterk drukkend Fit Boys, waarvan Yannick uiteindelijk profiteerde en knoerdhard de 4-1 in de touwen schoot. Direct daarna stond het echter al 5-1 door een goed lopende aanval van Smilde. Daarna was Fit Boys sterker, maar kreeg Smilde de grootste kansen. Het doel werd echter goed schoon gehouden door een paar wereldreddingen van Liam, de keeper in de 2e helft. Slecht uitverdedigen door de defensie van Smilde leidde tot een grot kans voor Yannick, die wel raad wist met dit buitenkansje, 5-2! Zijn 2e van de ochtend. Daarna zocht Fit Boys naar meer en wat je dan vaak ziet is dat de tegenstander scoort. Zo ook nu. 6-2! Dit was ook gelijk de eindstand!

Wat vooral opviel was dat Fit Boys F4 wederom een geweldige wedstrijd heeft gespeeld. Elke speler speelde weer een grandioze wedstrijd en als team zie je steeds meer op zijn plaats vallen. Het was weer TOP!