FIT Boys MA1 2e in zaal KNVB district Noord

21 februari 2015
de Webmaster

(foto’s: vv Nieuw Roden & Maurits Beuling. video: Rianne Zantinge)

Het was een zwaar gedevalueerd toernooi, want er waren maar 2 deelnemers. Nieuw Roden MA1 en FIT Boys MA1 moesten in een onderling duel uitmaken wie zich een jaar lang de beste van de KNVB district Noord zaal mocht noemen. Vorig seizoen nam dit team nog als MB1 deel aan dit kampioenschap met toen meerdere ploegen en een heuse finale en werden toen ook 2e. Dit jaar waren en nauwelijks MA1-teams om een zaalcompetitie mee te spelen en zo bleven er voor de finaledag dus 2 teams over.

In het megagrote sportcentrum in Leek waren er diverse kampioenschappen. Zo werden de MB en MC KNVB district Noord zaal-finales gespeeld. Op twee velden werden de diverse poulewedstrijden gespeeld en werden er kampioenen gehuldigd en kregen de meiden taart. In de middagpauze speelden Nieuw Roden MA1 en FIT Boys MA1 dus de finale om het MA KNVB district Noord zaal-kampioenschap 2015. Nieuw Roden heeft een zaalvoetbalschool en heeft op C-, B- en A-niveau teams die zowel een veld- als ook een zaalcompetitie spelen gedurende het hele seizoen. De meiden uit Nieuw Roden waren dus een maatje te groot en wonnen afgetekend met 10 – 2. FIT Boys MA1 speelde met name de 2e helft leuk mee en had kansen om vaker te scoren, maar paal of lat zaten een doelpunt in de weg. Aan beide zijden deden zelfs C-junioren mee. Bij FIT Boys waren dat Mariette van Dijken, Deborah Buhendwa en Ilja Beuling. Al met al een leerzame ervaring en toch een mooie 2e plaats bij de finaledag MA meisjeszaalvoetbal KNVB district Noord.

Verslag van tegenstander Nieuw Roden MA1:

Ma Junioren KNVB Finale dag District Noord.

Doordat er weinig opgave was voor de KNVB Ma competitie, werd deze beperkt tot het spelen van een volledige finale wedstrijd van 2 keer 25 minuten.

Terwijl ik dacht dat we het wel eens moeilijk konden krijgen mede door vermoeidheid van het toernooi ervoor, bleek niets minder waar. Deze topsporthal bleek minder warm en met minder droge lucht. Dit uitte zich ten voordele van onze meiden. Larissa Nijland die gevoelig is met haar luchtwegen en vaak “pufjes” moet nemen liep in de laatste wedstrijd hiervoor op haar tenen. Nu zag ik ieder van ons meer en beter lopen. Meer ruimte omdat deze velden in de topsporthal groter zijn. Schitterende aanvallen , snelle omschakeling, prachtige doelpunten leverde een overtuigende overwinning op. Ook omdat dit een normale wedstrijd is en je niet wordt gedwongen om in een korte tijd te moeten scoren, konden ze zonder die druk hun spel spelen. Uitslag na 50 minuten 2-10.

Een prachtige beker waarvan de deksel er nu wel vast opzat kan in de rij of Fame ergens in de uitpuilende bekerkast.

Vanaf 7 maart zal FIT Boys MA1 gaan uitkomen in de hoofdklasse.