FIT Boys MA1 haalt eerste overwinning binnen

11 april 2015

(Foto’s: Dick Kiers)

Na de kansloze nederlaag van vorige week tegen SJO De Held MA2 konden de meiden van MA1 het deze zaterdag goed maken tegen de MA1 van SJO De Held. Een oude bekende van voor de winterstop. In de najaarscompetitie werd ook al tegen deze ploeg gespeeld en werd er met 5-3 verloren. En nare nasmaak werd aan deze wedstrijd overgehouden en dus was dit nog een extra reden voor de meiden om zich te revancheren en 3 punten te pakken.

Met een selectie van 13 meiden, inclusief de 3 talenten van D1 (Danitsja, Ilse en Ilja), werd afgereisd naar Hoogkerk waar op een zonnig en winderig sportpark gespeeld mocht worden. Verdedigend beginnen was de opdracht en zolang mogelijk de nul vast blijven houden. Uit vorige wedstrijden is toch wel gebleken dat vaak te snel tegen een (grote) achterstand aangekeken wordt. Maar eigenlijk bleek al snel dat deze tactiek niet nodig was. Aanvallend was SJO De Held MA1 eigenlijk machteloos, op een aantal afstandsschoten na. Ook Fit Boys kwam er aanvallend niet heel veel uit, maar Elise wist de ploeg wel op voorsprong te zetten. Eindelijk weer een keer een voorsprong, want dat was wel even geleden. Gedurende de eerste helft kwam Fit Boys niet erg in de problemen en werd er gerust met een 0-1 tussenstand.

In de rust kwam daar dan het besef dat eindelijk weer een keer gewonnen kon worden. Met hard blijven werken en het opzetten van goede combinaties zou dit wel goed moeten komen. Met deze taak werd begonnen aan de tweede helft. En of deze taak werd uitgevoerd in de tweede helft. SJO De Held is er in de tweede helft niet meer aan toe gekomen. Rianne had in de goal maar weinig te doen. 1 keer lette ze nog goed op en dat was nodig ook. Een diepe bal die precies tussen de verdediging en Rianne in viel, maar Rianne was er snel bij en kon de bal naar de zijkant wegschieten. Dit was eigenlijk het enige gevaar van SJO De Held in de tweede helft. Fit Boys had het middenveld stevig in handen met Sanne, Ilja en Danitsja en ook Charissa schoof als voorstopper vaak mee wat een extra mannetje op het middenveld opleverde. Ondanks het sterke overwicht, duurde het lang voordat dan toch de bevrijdende 2-0 zou vallen. Chantal scoorde en zorgde bij iedereen aan Fit Boys kant voor een grote opluchting. Want nu kon het toch niet meer mis gaan. Even later maakte Elise het feest helemaal compleet door de 3-0 te maken.

Eindelijk waren daar dan de 3 punten. Waar hier en daar al een beetje het geloof verloren was of er nog wel een wedstrijd gewonnen zou worden, was dan ineens weer die blijdschap op de gezichten van de meiden te zien. Het geloof is weer terug, de 3 punten zijn meegenomen uit Hoogkerk en de laatste plaats is overgedragen aan Oerterp. Met een goed gevoel kan volgende week begonnen worden aan de thuiswedstrijd tegen GVAV-Rapiditas. Komt volgende week allen om de meiden van Fit Boys naar opnieuw een overwinning te schreeuwen. We doen weer mee!!