FIT Boys MA1 haalt net geen dubbele cijfers

20 mei 2015

Op een over het algemeen zonnige woensdagavond werd door MA1 gevoetbald tegen Oerterp MA1. Oerterp was voor de winterstop ook al een keer de tegenstander. Destijds speelde MA1 één van haar betere wedstrijden van het seizoen en won het met 5-3. Aangezien sindsdien de meiden alleen maar gegroeid zijn als team, was het vertrouwen groot dat ook vanavond de drie punten in Beilen zouden blijven. Andermaal werd beroep gedaan op speelsters van andere teams. Ilja (D1) en Latisha (B1) werden opgeroepen om de krappe selectie van MA1 uit te breiden.

De wedstrijd begon meer dan goed voor MA1. Al binnen een minuut wist Joanne de score te openen. Dit was dan meteen het voorteken voor Fit Boys dat het wel eens een mooie avond zal worden. En een mooie avond is het zeker geworden. Fit Boys kreeg van Oerterp veel ruimte om te combineren en deed dat dan ook naar harte lust. Met het befaamde tikkie-takkie voetbal leverde MA1 een aantal mooie aanvallen af en Oerterp had hier geen antwoord op. Toch was het Oerterp wat halverwege de stand gelijk trok. Even wat onoplettendheid bij MA1 achterin en dat werd meteen afgestraft. Vanaf de rand van de 16 kon de bal vrij ingeschoten worden door Oerterp. Maar Fit Boys stelde gelijk orde op zaken. Nog geen minuut later zette Elise Fit Boys alweer op voorsprong. Een bal dat eigenlijk als voorzet bedoeld was, verdween zo maar in het doel. 2-1. Vanaf dat moment zijn de meiden van Fit Boys niet tot nauwelijks in de problemen geweest. Niet veel later werd dan ook de score vanuit een vrije bal op 3-1 gezet. Joanne had de bal prima klaar gelegd op de punt van het strafschop gebied en schoot uiterst nauwkeurig over de keepster van Oerterp heen. En hiermee was het voor de rust nog niet gedaan. Na één van de vele aanvallen, belande de bal voor de voeten van Sanne. Ze bedacht zich geen moment en schoot de bal keurig in de hoek. De keepster was kansloos, 4-1. En daarmee was de ruststand bereikt.

Tijdens de thee kwam het besef dat hier wel eens een grote uitslag neergezet kan worden. Het gevoel overheerste dat wanneer het tempo nog een tandje werd opgeschroefd, dat de dubbele cijfers gehaald kunnen worden. Met dit gevoel werd aan de tweede helft begonnen.

MA1 ging door met het tikkie-takkie voetbal van de eerste helft. Vanaf de zijkant was het weer genieten geblazen. Driehoekjes en één-tweetjes werden gemaakt en inderdaad het extra tandje werd gevonden, waardoor Oerterp er in de hele tweede helft niet meer aan te pas is gekomen. En al snel volgden de doelpunten, 5-1 door Elise, 6-1 Latisha, 7-1 Sanne, 8-1 Ylona en 9-1 Leah (penalty). Zou het dan toch lukken om de 10e te scoren? De 10e werd wel gescoord, maar helaas stond de grensrechter van Oerterp met de vlag omhoog, buitenspel. Het mocht helaas niet zo zijn.

Even later floot de scheidsrechter voor de laatste keer, eindstand 9-1. Helaas net niet de dubbele cijfer, maar wie maalt hier om? De meiden van Fit Boys hebben een uitstekende partij op de mat gelegd.

Met een extra portie zelfvertrouwen kan zaterdag afgereisd worden naar Hoogkerk. Om 12:15 uur zal daar tegen de kampioen SJO De Held MA2 gespeeld worden.