FIT Boys MA1 heel knap naar overwinning

9 mei 2015

(foto’s: Maurits Beuling)

De Jumbo Mulder-meiden van trainer/coach Jurjen Boer troffen thuis op Sportpark Noord-West SJO De Held MA1. Uit had FIT Boys MA1 nog met 0 – 3 gewonnen. Thuis werd het een lastige wedstrijd, ook al omdat het team lang niet compleet was. Andermaal moesten D1-speelsters Ilja Beuling (13 jaar), Ilse Poorte (13 jaar) en Danitsja v.d. Werf (11 jaar) meedoen, maar deden dat meer dan verdienstelijk. De as van MA1 is ijzersterk. Keepster Rianne Zantinge is het slot op de deur. Laatste man Leah Schans is onpasseerbaar en bouwt prima op en vormt met de sterk spelende Ylona Nap een supercentrum. Mid-Mid Sanne Kiers verzet veel werk, is sterk aan de bal en heeft een hard en zuiver schot. Spits Elise Boelen heeft een neusje voor de goal en houdt altijd 2 verdedigers bezig. Op rechts verdedigt de snelle Deborah Buhendwa goed en zorgt Ilja Beuling voor de verbinding en ziet het spel goed. Rechtsvoor Chantal Eefting is snel en komt vaak in de zestien. Linksback Charissa Prins in onvermoeibaar en haar kom je 3 keer tegen. linkshalf Danitsja v.d. Werf is de kleinste van het stel maar groots in haar technische en tactische spel. Linskvoor Noortje van Dijk zoekt vaak de diepte en medespits Elise. In de 2e helft kwam wissel Ilse Poorte ook nog binnen de lijnen en zij komt als D-junior probleemloos mee. De Jumbo Mulder-ploeg begint sterk aan de wedstrijd en zet De Held MA1 onder druk. Kleine kansjes volgen, maar geen goal. Totdat Sanne Kiers van buiten de zestien aanlegt voor een schot. Een houdbaar schot, maar de De Held-keeper heeft last van hete kroketten en de bal glipt door haar vingers in het doel (1 – 0). In het verloop van de 1e helft pakt De Held het initiatief en het is een wonder dat er met 1 – 0 gerust wordt.

Na de rust blijft De Held aandringen en al snel valt de 1 – 1. Daarna krijgt De Held MA1 zeker 2 opgelegde kansen op te scoren en op voorsprong te komen (1 – 2 en 1 – 3), maar scoort niet. FIT Boys MA1 heeft het moeilijk en moet knokken voor elke meter. Langzaam maar zeker, naarmate de 2e helft vordert, weet FIT Boys MA1 iets meer initiatief te pakken en probeert De Held MA1 achterin ook vast te zetten. In de laatste fase van de 2e helft zorgt het druk zetten voor een fout van de De Held-keeper. Zij schuift de bal zo in de voeten van Sanne Kiers en zij weet met een hoge bal over de keeper de 2 – 1 te maken. Enorme blijdschap aan FIT Boys-zijde. De Held MA1 wil nog wel aanzetten, maar dat lukt maar mondjesmaat. Enkele minuten later doet de De Held-keeper het kunstje nog eens over. Nu schuift ze de bal in de voeten van Elise Boelen, die met een lage schuiver in de hoek de 3 – 1 maakt. Dolle pret aan FIT Boys-zijde want hiermee lijken de 3 punten binnen. En dat is na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter ook het geval. Knappe overwinning en vooral op karakter doorgegaan tegen het fysiek veel sterkere De Held MA1.

Woensdagavond 13 mei speelt FIT Boys MA1 om 19:00 uur op sportpark Noord-West tegen Oerterp MA1.