FIT Boys MA1 speelt zaaltoernooi bij vv Nieuw Roden

10 februari 2015
de Webmaster

Een lang gekoesterde wens van MA1 ging afgelopen dinsdagavond alsnog in vervulling. Er werd een zaaltoernooi gespeeld. Na het succes van vorig seizoen, kampioen in de competitie en 2e van Noord-Nederland, wilden de meiden natuurlijk graag weer dit zelfde resultaat behalen. De bedoeling was eerst om deel te nemen aan de MA-zaalcompetitie van de KNVB, maar door te weinig opgaven ging deze competitie niet door. Veel teleurgestelde meiden en het vizier was inmiddels alweer op de voorjaarscompetitie gericht. Tot daar een oproep kwam van Nieuw Roden voor een oefentegenstander in de zaal. Geen twijfel over mogelijk, hier moest MA1 natuurlijk aan meedoen. Nadat ook De Held MB1 met twee teams zich had aangemeld, is een toernooi opgezet.

Met twee teams trad MA1 aan, tegenstanders waren Nieuw Roden MB/MC1 en De Held MB1 en MB2. Al snel bleek dat deze tegenstanders van een ander kaliber waren dan dat we vorig jaar in de zaal gewend waren. Het zou een lastige avond worden. Nieuw Roden liet zien dat het een echt zaalvoetbalteam is. Met veel speelsters (misschien wel allemaal) die ook onderdeel zijn van de zaalvoetbalacademie van Nieuw Roden. Ze speelden het zaalvoetbal zoals het zaalvoetbal eigenlijk bedoeld is. Met een goede techniek, veel beweging zonder bal en mooi combinaties werden ze dan uiteindelijk zeer terecht de winnaar van de avond. Maar ook De Held kwam met twee teams waarbij veel speelsters geen moeite hadden om in de zaal te voetballen. Geholpen door ook een goede techniek en balbeheersing werden de meiden van De Held uiteindelijk 2e en 3e op de avond. Fit Boys MA1 en MA2 werden uiteindelijk 4e en 5e. MA1 met Sanne, Joanne, Elvira, Deborah en Mirjam verloor 3x (De Held MB1 0-5, De Held MB2 0-2 en Nieuw Roden MB/MC1 2-0) en won 1x (Fit Boys MA2 3-1). MA2 met Elise, Leah, Charissa, Rianne en Noortje verloor 4x (Nieuw Roden MB/MC1 0-3, De Held MB2 0-1, De Held MB1 1-5 en Fit Boys MA1 1-3).

Ondanks de wat teleurstellende resultaten hebben de meiden weer ervaringen opgedaan tegen betere tegenstanders en weten we waar we met z’n allen nog hard aan moeten werken. Desondanks heeft iedereen veel plezier gehad aan het zaalvoetbaltoernooi en zo hoort het ook. De avond werd afgesloten bij de McDonalds in Assen, waar nog de nodige hamburgers werden gegeten.

Nog een paar weken rust en dan wordt weer de 1e wedstrijd op het veld het veld gespeeld. In de voorjaarscompetitie komen we De Held MB1 opnieuw tegen, dan als MA2.

De foto’s zijn gemaakt door vv Nieuw Roden en Jurjen Boer.