FIT Boys MA1 verliest 1e wedstrijd in Hoofdklasse

7 maart 2015

(foto’s: Pa Kiers).

Na een toch wel lange winterstop mochten de meiden van MA1 eindelijk weer op het veld aantreden. Met een krappe selectie van 12 meiden werd afgereisd naar Groningen waar om 14.30 uur werd afgetrapt tegen GVAV-Rapiditas MA1. Dit keer waren ook Ilja Beuling en Ilse Poorte weer van de partij.

Op een winderig sportpark Kardinge werd al snel duidelijk dat de meiden van Fit Boys een lastige middag zouden krijgen. Na 2 minuten werd er al tegen een 1-0 achterstand aangekeken. Bij GVAV-Rapiditas spelen een paar zeer balvaardige meiden die elkaar makkelijk vonden. Met goed combinatiespel en driehoekjes waren ze de verdediging van Fit Boys vaak te slim af. Na een moeizame start leek Fit Boys beter in de wedstrijd te komen. Er kwam iets meer rust in het spel en ook werd hier en daar goede aanval opgezet. Dit resulteerde dan ook in de gelijkmaker. Even was er hoop dat deze goede lijn doorgezet kon worden, maar GVAV bleef makkelijk combineren en als snel werd de 2-1 door GVAV gescoord. Fit Boys kon het tempo van de tegenstander niet volgen en de score liep als snel op. Uiteindelijk liep de score tot de rust op tot een 6-1 achterstand.

Het was inmiddels voor iedereen wel duidelijk dat GVAV de wedstrijd zou gaan winnen. Het was dus zaak om de schade te beperken, voor zover dat nog kon. Met een paar omzettingen werd er in de tweede helft nog geprobeerd om een goaltje mee te pikken, maar Fit Boys slaagde hier niet meer in. Ook GVAV was in de tweede helft niet meer in staat om voor veel gevaar voor het doel te zorgen. Het lukte ze nog één keer om het net te vinden en daarmee werd de eindstand bepaald op 7-1.

Dank gaat uit naar Ilja Beuling en Ilse Poorte van D1 dat ze wederom mee wilden doen. Het was een wedstrijd om snel te vergeten. De blik gaat snel op de volgende wedstrijd, volgende week thuis tegen SV Bedum MA1. Hier hebben de meiden van Fit Boys nog wat tegen goed te maken. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd ook al tegen Bedum gespeeld en werd toen in de laatste minuut nog verloren, wat het kampioenschap voor Bedum betekende. Komende zaterdag zal om 9:00uur afgetrapt worden op sportpark Noord-West.