FIT Boys MA1 verliest nipt van Bedum MA1

14 maart 2015

(foto’s: Willeke de Boer)

Na een slechte start vorige week in de competitie, was er voor de meiden van MA1 maar één taak en dat was zich revancheren van de wedstrijd tegen GVAV. Afgelopen week is er met elkaar gesproken waar het nou vorige week aan lag. Het tonen van wilskracht was het antwoord, met elkaar willen knokken voor de drie punten. En of het dan uiteindelijk 3 punten oplevert maakt niet uit, als je maar het gevoel hebben dat er alles aangedaan is om de overwinning binnen te slepen.

Met een volledig fitte selectie, en versterking vanuit D1 (Ilja Beuling en Danitsja v/d Werff, bedankt meiden!), werd om 9.00 uur afgetrapt. Al snel werd duidelijk dat de boodschap over was gekomen, de duels werden niet geschuwd. Ondanks dat was het toch Bedum wat in de eerste helft het betere van het spel had. De mid-mid van Bedum nam haar team bij de hand en combineerde er goed op los. Maar echt grote kansen en uitgespeelde aanvallen werden er niet gecreëerd. Het bleef bij afstandsschoten, wat toch wel de verdienste van de verdediging van Fit Boys is. Toch wist Bedum 1x te scoren in de eerste helft. Toch net even dat moment van onoplettendheid in de verdediging en dat wordt dan meteen afgestraft. Aan Fit Boys-zijde bleef het in de eerste helft bij verdedigen. Aanvallend kwamen de meiden er nog niet helemaal door, maar naar mate de eerste helft vorderde, kwam MA1 steeds dichter bij het doel.

In de tweede helft stond daar dan eindelijk weer het team wat voor de winterstop nog zo goed had gepresteerd. Gedurende de tweede helft werd het spel beter en beter en ontstonden ook weer goede combinaties. En ook nu werd er weer voor elke meter geknokt. Toch was het Bedum wat enige tijd na rust de 0-2 scoorde. Net weer even een beetje concentratie verlies en dat wordt dan op Hoofdklasse-niveau gelijk afgestraft. Fit Boys legde zich hier niet bij neer en ging eigenlijk gewoon verder met waar het gebleven was. Bedum werd ver op eigen helft terug gedrongen en onder deze druk kwamen ze eigenlijk ook niet uit. Het harde werken van MA1 werd uiteindelijk beloond. Joanne Nederhoed startte de brommer maar weer eens en als die eenmaal gestart is, valt ze ook niet meer stil. Met een lange rush over de rechterkant schoot ze over de keeper heen en tekende ze voor de 1-2. Lang bleef het spannend, maar de verdiende 2-2 mocht er niet in. Zelfs niet in de laatste minuut waar het met drie schoten op doel niet lukte om te scoren. Bedum haalde opgelucht adem en nam de 3 punten mee terug naar het Groninger land.

Ondanks dat er niet werd gewonnen, kan er terug gekeken worden op een goede wedstrijd. Met elkaar is gevochten als leeuwinnen om de drie punten in Beilen te houden. Dit mocht helaas nog niet baten.

Volgende week 21 maart speelt de FIT Boys MA1 uit om 12:15 uur tegen De Held MA1.