FIT Boys MA1 verliest nipt van kampioen Bedum MA1

6 december 2014

Voor de tegenstander van de Jumbo Mulder-meiden was het een spannende wedstrijd. Bedum MA1 kon kampioen worden deze ochtend op sportpark Noord-West. En dat liet de ploeg uit Groningen ook zien in de 1e tien minuten. Volop druk op de bal en balbezit op de helft van FIT Boys MA1. Er kwamen ook kansjes, maar FIT Boys-keepster Chantal Eefting hield haar doel schoon. Gedurende de 1e helft kreeg FIT Boys MA1 meer grip op Bedum MA1 en zo nu en dan kwam het er gevaarlijk uit. Zo ook na ongeveer 20 minuten toen Elise Boelen de diepte werd ingestuurd en alleen op de keeper af kon en beheerst scoorde (1 – 0). Dat viel de Bedum-meiden even vies tegen. Ze moesten dus vol aan de bak. Het had ook zomaar 2 – 0 kunnen staan, toen Joanne Nederhoed de diepte in werd gestuurd. Maar haar inzet verdween ver naast. Bij de omschakeling bij balverlies van FIT Boys MA1 werd het gevaarlijk in de zestien van FIT Boys. De bal werd niet weggewerkt en de Bedum-spits wist wel raad met de bal en scoorde de 1 – 1. Dit was ook de ruststand.

Na de rust was het FIT Boys MA1 dat het betere van het spel had. Grote kansen waren er niet, maar Bedum MA1 kwam er nog maar sporadisch uit. Voorin was het met name Elise Boelen die gevaar stichtte en ook Noortje van Dijk was er op rechts regelmatig vandoor en kon of een voorzet geven en soms zelf schieten. Dit leverde geen doelpunten op. Toen de 2e helft in der laatste fase kwam, vielen er toch nog de nodige doelpunten. Eerst was het Bedum dat scoorde. De doeltrap van FIT Boys kwam niet ver en de speelster van Bedum bedacht zich niet en schoot. De bal toucheerde het hoofd van Ylona Nap en verdween over keepster Chantal Eefting (1 – 2). Feest aan Bedum-zijde, want dit betekende het kampioenschap. Het feest duurde van korte duur. Bij een snelle aanval van FIT Boys werd het schot op Bedum-doel niet goed verwerkt en de bal kwam zo maar voor de voeten van Noortje van Dijk. Zij schoof beheerst de bal binnen en dat betekende de 2 – 2. Bedum MA1 zat in zak en as en de teleurstelling was groot. In de resterende minuten werd het spel slordig, ook al doordat de krachten bij beide teams waren weggevloeid. Het was een wedstrijd waarbij iedereen vol aan de bak moest. Bij een aanval van Bedum MA1 was de organisatie even weg achterin bij de Jumbo Mulder-meiden en kon een Bedum-speelster volledig vrij aanleggen voor een schot en die verdween onhoudbaar laag in de hoek (2 – 3). Wederom dolle feestvreugde bij Bedum MA1 en teleurstelling bij FIT Boys MA1. De tijd was nog te kort om iets aan de stand te kunnen doen. Bedum MA1, vanaf deze plaats gefeliciteerd met het kampioenschap. En Jumbo Mulder-meiden, super knap gedaan en niet alleen deze wedstrijd maar al het hele seizoen.

Een speciale vermelding is er voor linksback Charissa Prins. Menig verdediger van de FIT Boys senioren- en jeugdteams mag een voorbeeld nemen aan deze topper. Ze is onvermoeibaar, je komt haar 3 keer tegen, als je haar al voorbij komt, en staat altijd haar ‘vrouwtje’. Los van alle andere 11 toppers deze ochtend in het MA1-team was zij de Vrouw van de Wedstrijd!