FIT Boys MA1 verliest, wind speelt grote rol in Ureterp

30 mei 2015
de Webmaster

Waar menig team vorige week de competitie al had afgesloten en afgelopen zaterdag hier en daar een toernooi speelde, reisde MA1 af naar Friesland waar tegen Oerterp MA1 gevoetbald zou worden. 10 dagen eerder stond dit duel ook al op het programma, toen in Beilen. Die wedstrijd liet MA1 een ware voetbalshow aan de trouwe supporters zien en werd het 9-1, moet gezegd worden met medewerking van Oerterp die absoluut niet het achterste van de tong hebben laten zien. En vandaag zou dit kunstje ook wel ‘even’ worden overgedaan. Fit Boys zou bij winst vrij wel zeker zijn van de derde plaats. En tegen wie zou dit dan beter kunnen dan tegen Oerterp, wat laatste staat in de competitie en dus 10 dagen eerder met de staart tussen de benen terug gestuurd werd naar Friesland. Maar het kunstje ‘even’ overdoen moet maar even weggelaten worden, want MA1 trof een heel ander Oerterp dan Beilen.

Toen inmiddels de donkere wolken en het onweer plaats hadden gemaakt voor de zon, kon de wedstrijd beginnen. De eerste 10-15 minuten ontstond er een wedstrijd waarin het spel heen en weer golfde. Het beloofde een mooi voetbalspektakel te worden. Echter kreeg Oerterp hierna steeds meer het overwicht. Geruggensteund door de wind, Piet Paulusma had het zeilweer een ‘9’ gegeven denk ik, werd Oerterp steeds gevaarlijker. Met veel lange ballen naar de zijkanten probeerden ze met de snelle buitenspelers het de Beiler verdediging lastig de maken. En dat lukt het de Friezinnen meer dan goed. Fit Boys kon geen antwoord geven op het spel van Oerterp en had moeite om de duels te winnen en de bal in de ploeg te houden. Het duurde dan ook niet lang voordat Oerterp de score zou openen. Een hard schot van de rechtsmid eindigde stijf in de kruising en bracht hiermee de stand op 1-0. En vanaf dat moment ging het hard. Oerterp profiteerde goed van de wind en bleef constante druk houden. En al snel liep de score op naar 2-0, 3-0 en zelfs 4-0. Dit hadden de meiden van Fit Boys niet verwacht, want de rollen waren helemaal omgedraaid met zoals het in Beilen was. Gelukkig wist Fit Boys vlak voor rust nog te scoren. Sanne kreeg de hele wedstrijd nauwelijks ruimte op te schieten, maar die ene keer dat ze kon schieten was dat ook gelijk raak. Met een 4-1 tussenstand gingen beide ploegen de kleedkamer in. Tijdens de thee was het voor iedereen wel duidelijk dat deze tegenstander een heel ander gezicht liet zien deze wedstrijd. Voor MA1 zat er maar één ding op en dat was de moeizame eerste helft om te zetten naar een tweede helft waarin alleen strijd de nog enige hoop was om minimaal punt mee te nemen. En hierbij zou de wind Fit Boys moeten gaan helpen

Met de wind als 12e man begon Fit Boys gelijk druk te zetten op de verdediging van Oerterp. En dit maal was het Oerterp wat nauwelijks antwoord kon geven op de pressie die MA1 gaf. De bal was elke keer weer snel in het bezit van Fit Boys. Echter heel gevaarlijk werd het nog niet in de tweede helft. Een paar speldenprikken werden uitgedeeld, maar daar hoefde Oerterp nog niet bang van te worden. Na ongeveer 20 minuten in de 2e helft was dan daar toch Joanne die de tweede goal voor Fit Boys wist te maken. De hoop op een goede uitslag werd weer groter. Helemaal toen Sanne mocht klaarleggen voor een vrije bal. Op zo’n 25 meter recht voor de goal kon ze weer eens verwoestend uithalen. Elvira stond in het strafschopgebied en kon de bal zodanig van richting veranderen dat de bal in de goal eindigde, 4-3 en de eertse goal voor Elvira dit seizoen. De vreugde was groot, maar er moest nog één bij en hier was nog 10 minten de tijd voor. Helaas was het Fit Boys niet gegund om de gelijkmaker te maken. Het was daarentegen Oerterp wat 3 minuten voor tijd de 5-3 maakte. Die ene voor Fit Boys kam er nog wel in de laatste minuut. Noortje kreeg de bal voor de voeten en schoot, geholpen door de wind, keurig over de keepster heen. Het mocht helaas niet keer baten voor Fit Boys. De scheids vloot voor het einde en daarmee was de teleurstelling groot aan Fit Boys zijde.

Met dit resultaat heeft Fit Boys MA1 haar laatste wedstrijd in de hoofdklasse gespeeld. De beoogde 3e plek is helaas niet gehaald, maar het mag ook meer dan trots zijn op de 4e plek. MA1 kan terugkijken op een uitstekend seizoen. Vanaf de eerste bekerwedstrijd tegen DZOH is de stijgende lijn ingezet en werd hier eigenlijk niet van afgeweken. Natuurlijk zaten er ook wedstrijden tussen die snel vergeten worden, maar hier is alleen maar van geleerd om uiteindelijk de volgende stap op die stijgende lijn te zetten. MA1, van kampioen in de 2e klasse bij de MB’s naar een keurige 4e plek in de hoofdklasse bij de MA’s!