ST Beilen/FIT Boys MO17-1 wint 1e wedstrijd

10 maart 2018

De Hup & Fidom Makelaardij-equipe van leiders Michele Veldman, Harry Oldenbeuving en Egbert Oosting speelde de 1e competitiewedstrijd van het voorjaarsseizoen thuis op het hoofdveld tegen ST Gieten-Eext MO17-1. Het team heeft wat wijzigingen ondergaan. Zo is Regina Oldenbeuving doorgeschoven naar VR1 en zijn er een flink aantal speelsters uit de MO15 over gekomen. Het was dus even wennen deze wedstrijd, vooral aan elkaar. De wedstrijd speelde zich met name af op het middenveld en echte kansen ontstonden er niet direct. Tegen het einde van de 1e helft kreeg ST Beilen/FIT Boys MO17 een penalty toegekend door scheidsrechter Jan Jelsma sr. Een duw in de rug werd bestraft met een strafschop die Anne beheerst inschoot. Aan de andere kant redde één van de uitblinkers Anouk Bening een aantal keren zeer goed toen Gieten-Eext-speelsters één-op-één voor haar verschenen. De andere uitblinker was Janine van Faassen. Zij is net overgekomen uit de MO15, speelde rechtsback en verdedigde sterk, is snel en goed in de opbouw. Ze speelde een foutloze wedstrijd.

De tweede helft scoorde ST Beilen/FIT Boys MO17 eerst in het eigen doel (1 – 1), maar trok het de overwinning uiteindelijk toch naar zich toe. Na de 2 – 1 drong Gieten-Eext MO17 wel aan, maar was het Ilse Poorte die aan de andere kant de 3 – 1 maakte en zo waren de 3 punten binnen. Keurig!

Zaterdag 17 maart speelt ST Beilen/FIT Boys MO17 om 09:00 uur uit tegen SJO NWVV/Titan MO17.