ST Beilen/FIT Boys MO15 wint na goede eerste helft

7 april 2018

Op deze zonnige zaterdagochtend op Sportpark Noord-West mochten de meiden van ST Beilen/FIT Boys MO15 aantreden tegen ST Glimmen/Yde de Punt MO15-2. Gezien de laatste drie wedstrijden die alle drie kansloos werden verloren viel er vooraf in de kleedkamer niet meer te vertellen dan dat de meiden beter kunnen dan ze tot nog toe hadden laten zien. Dat dat ook zo was werd in de eerste helft wel duidelijk. De tegenstander kwam er niet aan te pas en met goed combinatie spel op alle posities werd het doel van de tegenstander onder vuur genomen. De 1-0 en de 2-0 kwamen op een identieke manier tot stand. Juliƫt omspeelde goed haar tegenstander en gaf de bal op maat voor het doel waar Bente de bal twee keer goed binnen schoot. De druk op de tegenstander bleef groot en Liesbeth zag nog kans om met twee mooie goals de score te verdubbelen naar 4-0. De meiden verslapten hierna een beetje en Glimmen kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Uiteindelijk resulteerde dit voor rust nog in een doelpunt door een mooi schot dat over de kansloze keeper Lotte in het doel verdween.

In de tweede helft was het beeld compleet omgekeerd. De spits van Glimmen/Yde de Punt was in de aanval vaak gevaarlijk omdat ze telkens de buitenspelval wist te omzeilen (mede omdat de posities door wissels deels gewijzigd waren). Gelukkig kon de verdediging hier een aantal keren nog goed ingrijpen en stond onze keeper een aantal keren goed in de weg. Toch kwam de tegenstander nog twee keer tot scoren en werd het laatste kwartier van de wedstrijd nog erg spannend. De eerste overwinning na de winterstop is echter binnen en met de goede eerste helft kunnen de meiden verder naar de volgende wedstrijd.