ST Beilen/FIT Boys MC1 treft sterk Fc Assen MC1

2 april 2016

De Picolla Roma-meiden van ST Beilen/FIT Boys MC1 gingen deze zaterdagmiddag op pad naar Assen voor een hele belangrijke wedstrijd tegen koploper Fc Assen MC1. Winnen zou betekenen aanhaken en meedoen om het kampioenschap, verlies zou betekenen afhaken. De wedstrijdspanning was voelbaar en de meiden wilden voor de overwinning gaan. Trainer/leider Harry Oldenbeuving zette voor de wedstrijd de neuzen allemaal dezelfde kant op en dat had zijn uitwerking. ST Beilen/FIT Boys MC1 begon uitstekend aan de wedstrijd en had controle over de wedstrijd. Toch was toen al te zien dat Fc Assen MC1 een sterke tegenstander is met enkele zeer goede voetbalsters. ST Beilen/FIT Boys MC1 had meer balbezit, Fc Assen MC1 had in het begin al enkele kansjes. De grootste kans kreeg Fc Assen MC1 toen hun spits de zestien in kon snijden. Keepster Anouk kwam goed uit en zou de bal net kunnen blokken. De bal stuiterde op en de Fc Assen-speelster werd wel geraakt. Een terechte penalty, maar er volgde ook een gele kaart. Deze KNVB-regel bestaat al sinds 1 juli 2013, maar wordt eigenlijk nooit toegepast. Nu wel en keepster Anouk moest 10 minuten naar de kant. Lotte nam plaats op doel en was kansloos op de inzet (1 – 0). Er was enige verslagenheid bij de meiden, maar ze moesten 10 minuten met 10 meiden door. En dat ging prima. Fc Assen MC1 wist de overtal situatie niet uit te buiten en keepster Anouk kwam weer binnen de lijnen. Op slag van rust zou ST Beilen/FIT Boys MC1 zijn grootste kans krijgen, als de scheidsrechter ondanks het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter even had afgewacht. Ilse speelde op rechts de bal langs haar tegenstander en kon zelf achter deze bal aangaan. De grensrechter dacht dat de bal naar spits Lotte ging, maar die kon nooit bij de bal. Ilse zou de bal weer aannemen en was al in de zestien aanbeland en was dus in scoringspositie. Helaas, de scheidsrechter had op appel van de grensrechter al gefloten. Het enige foutje van de verder prima leidende scheidsrechter.

De tweede helft kwam de sterke en grote midmid (nummer 5) bij Fc Assen MC1 in het veld. Zij was net terug van een wedstrijd bij Fc Assen MB1. Trainer/Coach Harry Oldenbeuving had het systeem net omgezet van 4-4-2 naar 4-3-3 en midmid Regina had haar handen vol aan deze fysiek sterke en handige midmid die vanaf dat moment de lijnen ging uitzetten bij Fc Assen MC1. In de loop van de 2e helft maakte Fc Assen de terechte 2 – 0 en gingen de kopjes al een beetje hangen bij ST Beilen/FIT Boys MC1. Aanvallend kwamen er kleine kansjes voor de meiden, maar ook achterin had Fc Assen MC1 de zaken goed voor elkaar en kregen de spitsen en diepgaande middelvelders weinig ruimte. Toen Fc Assen MC1 ook nog de 3 – 0 maakte, was de wedstrijd gelopen. Naast de nederlaag was er nog een vervelend incident. Lotte kreeg een bal die werd uitverdedigd door Fc Assen vol in het gezicht. Ze was duizelig en had last van haar kaak, ook na de wedstrijd nog. De tegenstanders waren erg begaan met Lotte en vroegen direct na de wedstrijd en later in de kantine hoe het met haar ging. Ze werd door één van de moeders die reed thuis gebracht en Pa en Ma zouden haar goed in de gaten houden.

9 april ontvangt ST Beilen/FIT Boys MC1 thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur SVO BDE MC1.