ST Beilen/FIT Boys MC1 pakt koppositie in zaal

30 januari 2016
de Webmaster

De meiden van ST Beilen/FIT Boys MC1 gingen zaterdag wederom naar Vledder voor 2 zaalwedstrijden in de KNVB Zaalcompetitie. Samen met leiders Isa Mensing en Rolinda Buring gingen 8 fanatieke meiden en 3 ouders op pad.

De eerste wedstrijd was de tegenstander Smilde’94 MC1, waar vorige keer met 6 – 0 van gewonnen werd. Smilde heeft geen echte keeper en dus moet een speelster op doel en dat is niet ideaal. Helemaal niet als ST Beilen/FIT Boys-spits Ilse Poorte het op haar heupen heeft. Binnen 3 minuten scoorde Ilse 3 keer, waarbij Ilja Beuling steeds de assist gaf, en was het al 0 – 3. Na 8 minuten stond het 0 – 6 en had Ilse ze allemaal gemaakt. Smilde deed een keeperswissel en kwam zowaar op 1 – 6. Daarna bouwden de Piccola Roma-meiden de score weer uit naar 1 – 10. De 1 – 8 ging nog uit de boeken in eerste instantie omdat de Smilde-keeper geblesseerd uit het veld was gelopen en dat had de scheidsrechter niet gezien. Leidster Rolinda was zo sportief en gaf aan dat dit doelpunt geannuleerd kon worden. Door onoplettendheid achterin en een intrap voor het eigen doel langs werd de eindstand 2 – 10. Knappe overwinning met bij vlagen prima zaalvoetbal.

De tweede wedstrijd was er sprake van meer tegenstand van Fc Meppel MC1. Ilse kreeg voorin veel minder ruimte en Fc Meppel MC1 zette over het hele veld veel meer druk. Toch kwam ST Beilen/FIT Boys MC1 op 1 – 0, uiteraard door een doelpunt van Ilse Poorte. Ook Fc Meppel MC1 kreeg zeker kansen, maar ST Beilen/FIT Boys MC1 beschikt wel over een echte keeper en een hele goede. Anouk┬áBening heeft een uitstekende reactie, is niet bang en duikt vol voor de bal. Ze hield op meerdere momenten het team in de wedstrijd door de 0 te houden. Aan de andere kant werd wel gescoord. Sophia kon alleen door op de keeper en in de rebound werkte zij de bal in het doel (2 – 0). Een veilige marge zo bleek kort daarna toen Fc Meppel MC1 de aansluitingstreffer scoorde (2 – 1). De meiden moesten vechten als leeuwen en hadden in Fc Meppel een zware tegenstander die zich niet zomaar gewonnen gaf. Doordat Meppel drukte kreeg ST Beilen/FIT Boys kansen, maar ook de Meppel-keepster was erg goed en hield haar doel in het verdere verloop van de wedstrijd wel schoon. De tijd tikte weg in het voordeel van ST Beilen/FIT Boys en toen de zoemer ging was de blijdschap groot. Een 2e overwinning en nu 3 overwinningen op rij.

Door het terugtrekken van Titan MC1, daar verloor het team van, pakt het team nu de koppositie. Aan de uitslagen te zien is Fc Meppel MC2 de grootste concurrent (won met 3 – 1 van Fc Meppel MC1) en daar speelt het ST Beilen/FIT Boys MC1 13 februari tegen. Volgende week 6 februari staat er 1 wedstrijd op het programma om 12:25 uur tegen Fc Meppel MC3.