ST Beilen/FIT Boys MC1 verliest van De Weide MC1

23 april 2016

Het was een sportieve en gelijk opgaande strijd tussen de nummer 2 (De Weide) en 3 in de stand, waarbij ST Beilen/FIT Boys MC1 nog wel 3 inhaalwedstrijden heeft. Tijdens de warming up viel Lotte Oosting met een enkelblessure uit en dit betekende dat de ploeg van trainer/coach Harry Oldenbeuving en leider Rolinda Buring zonder wissels de wedstrijd in ging. ST Beilen/FIT Boys begon goed en kwam via Ilse (geleend van MC2) op 0 – 1. Kort daarna scoorde De Weide MC1 de gelijkmaker (1 – 1) en was al te zien dat deze twee ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Wederom waren het de Picolla Roma-meiden die op voorsprong kwamen. Ilja Beuling veroverde de bal op het middenveld en speelde Ilse aan die goed voorzette en Anne maakte de 1 – 2. Toch kwam De Weide MC1 via hun snelle en behendige rechtsbuiten weer op gelijke hoogte. En zo was de ruststand 2 – 2 en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Keepster Anouk raakte nog gehavend toen zij in de eerste helft een uitstekende redding verrichte met haar neus. Dat leverde dus een pijnlijke neus op, maar ze kon door. De tweede helft golfde het spel op en neer en kregen beide teams meerdere mogelijkheden om op voorsprong te komen. Het duurde tot 5 minuten voor tijd voordat een doelpunt viel. Helaas was het De Weide MC1 die scoorde (3 – 2) en was er nog erg weinig tijd om de gelijkmaker te forceren. Verdedigers Deborah, Sophia en June waren niet meer geheel fit en de ploeg piepte en kraakte. Een echt slotoffensief kwam er niet meer en zo bleven de punten in Hoogeveen. Eigenlijk had deze wedstrijd geen winnaar verdient. Deze wedstrijd was qua sportiviteit en niveau voetbal puur reclame voor het meisjesvoetbal! En dat is ook een compliment voor ST Beilen/FIT Boys MC1. Als de 3 inhaalwedstrijden en de 4e en laatste wedstrijd gewonnen worden eindigt de ploeg keurig 2e.