ST Beilen/FIT Boys MC1 wint knap

5 december 2015

De Piccola Roma-equipe speelde thuis in Hijken tegen ACV MC1 en daarin leek de wind een bepalende factor te zijn. Leek, want achteraf viel dat reuze mee. ST Beilen/FIT Boys MC1 won de tos en koos de 1e helft voor wind mee. En hoewel MC1 meer balbezit had, leek de wind in de rug geen voordeel. Vaak waren ballen te hard en werd er veel gespeeld met de lange bal. ACV MC1 met de wind tegen koos meer de combinatie en was zo ook nog enkele keren gevaarlijk voor het doel van keepster Anouk. Maar Anouk keepte sterk deze middag en zou haar doel schoon gaan houden. Met een licht overwicht de 1e helft kwam MC1 toch op 1 – 0 door Ilse.

De 2e helft zou ACV MC1 gaan stormen met de wind in de rug, maar niets was minder waar. ST Beilen/FIT Boys MC1 speelde op de helft van ACV MC1 en had constant het initiatief en het beter van het spel. Met de wind tegen koos het de combinatie en liet zien dan heel goed te kunnen voetballen. June was de laatste man en slot op de deur en koos er meestal voor ruim achter de verdediging te spelen. Zo was de lange bal met de wind mee vaak voor haar. De overige verdedigers vraten hun tegenstander op en deden aanvallend ook nog mee. En op het middenveld en voorin herbergt de ploeg van trainer/coach Harry Oldenbeuving (afwezig), Mariska van Dijken (afwezig) en Rolinda Buring heel veel voetbal. Naarmate de 2e helft vorderde bouwde MC1 de score uit naar 3 – 0. Na de 2 – 0 had keeper Anouk nog een uitstekende redding bij een gevaarlijke aanval van ACV MC1 en voorkwam zo de 2 – 1. Kort daarom maakte MC1 de 3 – 0 en met nog 10 minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld. De prima leidende scheidsrechter Johan Schutten (kreeg de complimenten van beide teams!) floot precies op 35 minuten af, ook in verband met de invallende duisternis. Een razend knappe overwinning van een super spelend ST Beilen/FIT Boys MC1.

Volgende week 12 december speelt ST Beilen/FIT Boys MC1 thuis tegen De Weide MC1 om 14:30 uur.