ST Beilen/FIT Boys MO15 en MO17 winnen

3 september 2016

De twee meisjesteams van de ST Beilen/FIT Boys speelden zaterdag een bekerwedstrijd thuis op Sportpark Noord-West.

St Beilen/FIT Boys MO15 speelde tegen sterke tegenstander ACV MO15. Binnen de minuut was het al 0 – 1, maar kort daarna viel ook al weer de 1 – 1. De 1e helft zou een waar doelpuntenfestijn worden en de rust werd gehaald met een 3 – 4 tussenstand. De 2e helft knokten de meiden van MO15 voor wat ze waard waren, duels werden gewonnen en de 2e bal was vaak voor de meiden. De ploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar als ACV MO15 het vizier scherper had staan had het ook eenvoudig uit kunnen lopen naar 3 – 6. ACV miste echter deze ochtend te veel kansen en zo hield ST Beilen/FIT Boys MO15 zicht op een goed resultaat. Vlak voor tijd wist de ploeg de 4 – 4 te maken en de vreugde was al groot. Nog groter werd de vreugde toen in de blessuretijd ook nog de 5 – 4 viel. Misschien had een gelijkspel de verhoudingen beter weer gegeven, maar daar was de blijdschap na afloop bij de meiden niet minder om. Een Superprestatie van de MO15.

ST Beilen/FIT Boys MO17 speelde thuis tegen Smilde’94 MO17. De 1e helft was de ploeg van leiders Jan Kiers en Egbert Oosting veel beter en regende het kans na kans. Of er werd niet geschoten of niet zuiver genoeg. Het doelpunt viel uit een corner. Ilja Beuling nam deze en de bal kwam laag bij de 1e paal. De Smilde-keepster grabbelde wat en de bal lag in het doel (1 – 0). Dat was ook de ruststand. Direct na rust viel de 1 – 1 en toen Smilde ook nog op 1 – 2 kwam moesten de meiden van MO17 nog even vol aan de bak. Het werd ook wel weer 2 – 2, maar Smilde kan door hun rappe spits toch weer op 2 – 3 komen. Jan en Egbert wisselden door om het tij te keren en de ploeg richtte zich op en kwam ijzersterk terug. Met drie prima doelpunten werd de 5 – 3 eindstand op het scorebord gezet.

Woensdag 7 september speelt MO17 om 19:00 uur uit voor de beker tegen ST Oosterstreek/BEW MO17. MO15 speelt om 19:00 uur uit voor de beker tegen Fc Assen MO15.