ST Beilen/FIT Boys MO15 op tandvlees naar winst

14 oktober 2017

(Verslag: Michel Oosterloo)

Nadat vorige week de wedstrijd niet doorging mochten de meiden van ST Beilen/FIT Boys MO15-1 op zaterdag 14 oktober het veld in voor een wedstrijd tegen Ter Apel MO15-1. Omdat Manon, Manouk, Rachel en Janine met MO17 mee zouden doen en Lisanne en Kyra geblesseerd waren bleef er nog een selectie over van 12 meiden wat op dit niveau eigenlijk te weinig is.

Vanaf de eerste minuut werd er goed druk gezet op het doel van Ter Apel en kwamen er aardig wat mogelijkheden. Echt grote kansen kwamen er echter niet en Ter Apel wist het initiatief over te nemen en de verdediging van ST Beilen/FIT Boys MO15 kwam sterk onder druk te staan. Ook Ter Apel wist dit niet in een doelpunt uit te drukken omdat de verdediging prima werk leverde. Danielle werd halverwege de eerste helft ingebracht, kreeg de bal, en kon door verwarring in de verdediging van Ter Apel zo doorlopen en scoren. Even leek het of de meiden van ST Beilen/FIT Boys MO15 door konden drukken, maar het doelpunt viel aan de andere kant, 1 – 1. Vlak voor rust kon Danielle uit een hoekschop nog de 2 – 1 maken, wat ook de ruststand was.

Na de rust golfde het spel op en neer en kwamen er slordigheden in het spel van beide teams. Dit kwam de kwaliteit van het spel niet ten goede, maar de spanning werd er niet minder om. Nadat Liesbeth de 3 – 1 had gemaakt leek de wedstrijd gespeeld, maar omdat bij de verdediging van ST Beilen/FIT Boys MO15 de energie op was kreeg Ter Apel toch nog een aantal goede mogelijkheden. Uit een korte hoekschop werd de 3 – 2 nog goed binnengelopen door Ter Apel dat er daarna nog een aantal keren gevaarlijk door kwam. Gelukkig bleef het bij de 3 – 2 en hierdoor draaien de meiden van ST Beilen/FIT Boys MO15 bovenin mee in de 1e klasse.