ST Beilen/FIT Boys MO17 en MO15 winnen

1 oktober 2016

De Jumbo Mulder-meiden van leiders Jan Kiers en Egbert Oosting gingen op bezoek in Pesse bij Pesse MO17. De avond er voor hadden leider Egbert nog het goede voorbeeld gegeven bij Beilen 7×7 35+ en de meiden zouden deze ochtend een razend knappe prestatie gaan neerzetten. Met Pesse MO17 heeft ST Beilen/FIT Boys MO17 het altijd moeilijk. Niet zozeer voetballend maar met de wedstrijdmentaliteit en -aanpak. Deze ochtend hielden de meiden zich alleen bezig met voetballen en lieten zich niet verleiden tot bezigheden rondom het voetbal. Na een 1 – 1 tussenstand kwam uiteindelijk de winst meer dan verdiend bij ST Beilen/FIT Boys MO17 terecht in de allerlaatste seconden van de wedstrijd (1 – 2). De Pesse-speelsters feliciteerden de meiden met de overwinning, een erg sportief gebaar. De ST Beilen/FIT Boys MO17 kijkt nu al weer uit naar de volgende confrontatie en zal de meiden van Pesse MO17 meer dan welkom heten op Sportpark Noord-West. We hopen op weer zo’n sportieve strijd.

8 oktober ontvangt ST Beilen/FIT Boys MO17 om 10:45 uur thuis op Sportpark Noord-West VKW MO17.

ST Beilen/FIT Boys MO15 ging om 16:30 uur op bezoek bij SVO BDE MO15-3. Er werd razend knap gewonnen met 2 – 5. Super knap gedaan! het verslag:

ST Beilen/FIT Boys MO15 op inzet langs SVO BDE MO15-3.

De meiden van  ST Beilen/Fit Boys MO15-1 moesten 1 oktober uit tegen SVO BDE MO15-3. De wedstrijd begon pas om 16.30 uur, dus ze stonden goed uitgerust aan de aftrap. Het team bestaat uit 15 meiden, die allemaal met veel inzet en enthousiasme aan het voetballen zijn.

De wedstrijd begon redelijk gelijk opgaand, zonder al te veel grote kansen aan beide kanten. Na ongeveer een minuut of 15 kwam SVO BDE goed door over links. Na een kluts kwam de bal bij de spits, die de 1-0 inschoot. De ST Beilen/Fit Boys MO15-1 meiden lieten de koppies niet hangen en vochten voor elke bal. Een aanval over rechts kwam via Anne bij Ilse Poorte, die mooi langs de keeper de gelijkmaker inschoot. Dat gaf vertrouwen natuurlijk, dus al snel viel de 1-2, dit keer na een mooie solo van Ilse Poorte die ze zelf prachtig afrondde. De verdediging hield de rest van de 1e helft goed stand, zeker ook door de prachtige reddingen van Danielle. Helaas moest Manouk na ongeveer 30 minuten geblesseerd het veld verlaten. Een knieblessure houdt haar een tijdje aan de kant. Manouk: beterschap en we hopen je snel weer op het veld te zien!

Na de rust bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde: gelijk opgaande strijd, waarbij SVO BDE een aantal grote kansen kreeg, maar Danielle echt onpasseerbaar was. Na ongeveer 15 minuten in de 2e helft kwam Ilse Poorte weer door op rechts. Vanaf randje zestien nam ze de bal vol op de wreef en vloog deze over de keeper in het doel. Een schitterende goal! (Of een mislukte voorzet…. :-)….?). Niet veel later herhaalde zich dit. De goal was misschien minder mooi, maar het was wel Ilse’s vierde van de middag, waardoor  ST Beilen/Fit Boys MO15-1 op een 1-4 voorsprong kwam. De tegenstander hield de moed er in en scoorde toch nog de 2-4, maar een paar minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist na een goal van Bente op een mooie voorzet van Anne: 2-5!

Naast de prachtige goals en de mooie reddingen van Danielle, viel de inzet van alle meiden op! Voor elke bal werd gevochten en er werd heel goed samengespeeld. Na afloop, inmiddels was het al 6 uur, zijn we met z’n allen naar de MacDonalds geweest. Dat hadden ze ook echt verdiend!

8 oktober speelt ST Beilen/FIT Boys MO15 om 10:15 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen SJO J.V. Oostenburg MO15-1.