ST Beilen/FIT Boys VR2 en MC1 verliezen beide

7 november 2015

Na een regenachtige vrijdag waren diverse wedstrijden op Sportpark Noord-West afgelast, onder andere de wedstrijden van ST Beilen/FIT Boys MB1 en MC2. ST Beilen/FIT Boys VR2 ging op bezoek bij Asser Boys VR2 en verloor met 2 – 1.

VR2 lijdt eerste nederlaag.

(Verslag: Willeke de Boer, Foto’s: Rianne Zantinge)

Ja, daar zijn we weer. Het heeft even geduurd, maar de dames van VR2 hebben weer een wedstrijd gevoetbald. De voetbalschoenen moesten weer uit het vet gehaald worden, want het was inmiddels 5 weken geleden dat ST Beilen/Fit Boys VR2 hun laatste wedstrijd heeft gevoetbald. Toen werd gewonnen met 3-2 van LEO (Loon).

Vandaag stond de wedstrijd tegen Asser Boys VR2 op het programma. En het was vroeg, heel vroeg voor sommigen van ons. Want normaal gesproken speelt VR2 haar wedstrijden rond de klok van 14:30 uur, maar dit keer was het vertrek al om 8:45 uur, want om 10:00 uur zou afgetrapt worden in Assen. En dat nog niet iedereen heel goed wakker was, bleek wel op de parkeerplaats bij Asser Boys. De tassen werden uit de auto gepakt en er werd heel enthousiast geschreeuwd door een van de dames dat ze keurig haar tenue van de vorige wedstrijd had meegenomen (die toen niet bij de andere wedstrijdkleding in de tas is gekomen). Op dat moment kwam het besef van waar is onze tas met wedstrijdkleding? En ja hoor, die stond nog keurig thuis bij de desbetreffende persoon (de persoon die trouwens in de auto al zei dat ze niet heel fit was). Gelukkig was 1 van de moeders bereid om de tas te brengen. Een geluk voor degene die nog niet helemaal wakker waren, die konden nog even goed wakker worden onder het genot van een kopje koffie.

Toen eenmaal de koffie op was, de kleren waren gebracht en de korte warming-up was afgerond, kon de wedstrijd beginnen. Zonder echt goed te spelen had VR2 wel de overhand in de eerste 20 minuten. En af en toe werd het gevaarlijk, vooral via de rechterkant waar Noortje veel ruimte had. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Asser Boys ook iets meer grip op het spel en kregen ze kansen. Maar gelukkig was Willeke wel scherp deze ochtend en wist ze haar doel schoon te houden. Beilen/Fit Boys speelde niet goed, maar het kwam voor rust nog wel op een 0-1 voorsprong. Opnieuw kreeg Noortje aan de rechterkant veel ruimte en dit wist ze te benutten door de bal keurig langs de keeper in de lange hoek te schieten.

Na de thee kwam Asser Boys feller uit de kleedkamer. De Asser-dames gooiden er nog een schepje fysieke strijd bij op en hier had VR2 moeite mee. Het was al een paar keer goed gegaan, waar helaas lukte het de Beiler verdediging niet om stand te houden. Vanuit buitenspelpositie wist Asser Boys op gelijke hoogte komen. Niet veel later werd, wat bleek later, de genadeklap uitgedeeld. Net even een moment van onoplettendheid werd keihard afgestraft door Asser Boys en zo werd de stand 2-1. Beilen/Fit Boys probeerde het de laatste 20 nog met man en macht, maar het mocht niet baten. Kansen werden er nog zat gecreëerd, maar elke keer was de keepster uit Assen een sta-in-de-weg. Ook had het 5 minuten voor tijd nog een penalty moeten hebben, maar het geluk was deze keer niet aan Beiler-zijde. En daarmee was de eerste nederlaag van het seizoen een feit.

Volgende week heeft VR2 de mogelijkheid om zich te revancheren. Dan hoeft de wekker niet vroeg gezet te worden en heeft iedereen voldoende tijd voor een kopje koffie. Om 14:30 uur zal op het eigen sportpark Noord-West afgetrapt worden voor de gemeentelijke derby tegen Smilde’94 VR1.

ST Beilen/FIT Boys MC1 lijdt eerste nederlaag van seizoen.

ST Beilen/FIT Boys MC1 speelde hun tweede wedstrijd in de nieuwe, verzwaarde 1e klasse. Vorige week werd er ruim met 1 – 8 verloren en leek er van meer weerstand in deze competitie geen sprake. Dat was deze week op het hoofdveld van Sportpark Noord-West wel anders. Fc Assen MC1 bleek een sterke en goed spelende tegenstander. De ploeg van leidster Rolinda Buring speelde de 1e helft niet goed en Fc Assen kon er steeds weer gevaarlijk doorkomen. Het stond al vrij snel 0 – 2 en dat was de Piccola Roma-equipe niet gewend. Voor het eerst dit seizoen stond de ploeg achter en er moest de 2e helft het nodige gebeuren om dit verlies af te wenden. De 2e helft begon MC1 furieus en binnen een paar minuten lag de 1 – 2 in het Fc Assen MC1-net. ST Beilen/FIT Boys MC1 zette aan en ging vol voor de gelijkmaker. Fc Assen MC1 loerde op de counter en zorgde zodoende voor enkele gevaarlijke momenten, maar ST Beilen/FIT Boys MC1 was het dichtst bij een doelpunt. Toen een van de MC1-aanvallers de zestien insneed en de verdediger passeerde, kon zij alleen voor de keeper het doel onder vuur nemen. De keeper werd wel gepasseerd, maar de bal belande op de paal. In de resterende tijd probeerde ST Beilen/FIT Boys MC1 het wel, maar lukt het niet. Zo moesten de punten aan Fc Assen MC1 gelaten worden en werd de eindstand 1 – 2. Op basis van de tweede helft had de ploeg wel een puntje verdiend. Volgende week speelt de ploeg om 14:40 uur uit tegen SVO BDE MC1.