ST Beilen/FIT Boys MC2 kan prima voetballen

26 september 2015

Zaterdag 26 September moesten de meiden van de MC2 thuis tegen Roden MC1. Niet allemaal even goed uitgeslapen kwamen ze om 8.15 aan op het sportveld. Met drie invallers uit de MC1 in de gelederen liepen ze na een kwartiertje toch fris en fruitig het natte veld op. Onder leiding van aanvoerder Ilse werd eerst een warming up gedaan. Al snel ging dit over in goede rondo’s, pass-oefeningen en techniek training. Een paar minuten voor 9.00 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

Vanaf het begin was duidelijk dat ze er zin in hadden vandaag! Met veel inzet en fanatisme werd Roden bestreden. Janine op links en Marit op rechts waren onpasseerbaar. Liesan hield als laatste man de deur dicht en Lotte was als voorstopper meedogenloos. Toch lukte het Roden een paar keer door te breken, maar Margje stond prima op haar plek in het doel. Na ongeveer 10 minuten was er dan toch een moment van onoplettendheid en kon Roden de 0-1 scoren.

De koppies gingen hier echter niet door hangen en fanatiek werd er aangevallen. Ilse en Danielle liepen achter elke bal voorin. Het middenveld sloot prima aan, Anouk en Regina op links, Micky en Irene op rechts. Beilen kreeg een paar goede kansen, maar keepster of paal stonden helaas in de weg. Bij een tegenaanval na een minuut of 20 werd iets te hard verdedigd en leidde een penalty tot 0-2.

Maar weer bleef iedereeen met grote inzet spelen en dat had uiteindelijk ook terecht tot gevolg dat er twee keer gescoord werd. Regina kon twee keer alleen op de keeper af en schoof de bal beide keren rustig in de hoek, waardoor het 2-2 werd. Vlak voor rust kon Roden met een hoog schot Margje nog een keer verschalken. Met een 2-3 stand gingen we de rust in.

In de pauze werd uitgerust maar ook opgepept! We hebben kans deze week om dit te winnen! Hier en daar werden wat afspraken gemaakt en werd de tactiek besproken. Ilja was er intussen ingekomen voor Regina, die helaas geblesseerd uit moest vallen.

De tweede helft ging door, zoals de eerste was geƫindigd: veel inzet en fanatisme, strak verdedigen en loeren op de kansjes voorin. Na een rommelige fase voor ons doel, lukte het Roden om hun vierde doelpunt in de hoek te prikken: 2-4. Hierna was Beilen / Fit Boys duidelijk aan de betere kant van het spel. Een mooie aanval over rechts kwam uiteindelijk op de rand de 16 voor de voeten van Ilse. Met een slim schot in de hoek, werd de keepster van Roden verslagen: 3-4. Met een nog een paar minuten te spelen gingen ze nog een keer met alles wat ze nog hadden in de aanval, maar helaas lukte het niet om de gelijkmaker nog te maken.

Vandaag heeft de MC2 laten zien wel degelijk prima te kunnen voetballen. Dit biedt goede hoop voor de komende wedstrijden!