Besturen beslissen over verlenging ST Beilen/FIT Boys

6 april 2016
de Webmaster

Dinsdagavond 5 april vergaderde het bestuur van vv Beilen en belangrijkste onderwerp was de intentieverklaring van ST Beilen/FIT Boys om 3 jaar door te gaan. Donderdagavond 7 april vergaderde het bestuur van cvv FIT Boys over deze intentieverklaring en zij zeiden volmondig ‘Ja’ tegen nog eens 3 jaar doorgaan met deze succesvolle samenwerking. De intentie van beide verenigingen lijkt dus dat ze door willen gaan met de succesvolle samenwerking. Zodra er witte rook is zal de ST-groep zelf communiceren. De verwachting is dat dit een heel mooi bericht zal zijn voor de meisjes en dames van de 6 ST Beilen/FIT Boys-teams! Zo kunnen de 3 seniorenteams (VR1, VR2 en VR3 7×7) en de 3 juniorenteams (MB1, MC1 en MC2) zeer waarschijnlijk door en hun samenwerking nog verder uitbouwen en uitnutten. In mei zal er een officieel moment zijn voor alle betrokkenen en de pers en zullen de voorzitters van beide verenigingen hun handtekening gaan zetten onder een samenwerkingsovereenkomst voor nog eens drie jaar. Een mooi moment voor een feestje voor alle speelsters, de trainers en de leiders.

Training en begeleiding
De ST-groep vraagt daarom speciale aandacht voor het geven van trainingen aan en de begeleiding van de vrouwen- en meisjesteams. ST Beilen/FIT Boys is zeker nog op zoek naar enthousiaste en goede trainers en begeleiders die het voetbal van onze vrouwen- en meisjesafdeling op een hoger plan willen brengen. Heeft u/heb jij belangstelling om je maximaal in te zetten voor het meisjes- en damesvoetbal in de gemeente Midden-Drenthe, neem dan contact op met FIT Boys (secretaris@fitboys.nl) of Beilen (secretaris@vvbeilen.nl).

Nieuwe leden
Ook is er binnen alle meisjes- en damesteams nog voldoende ruimte voor uitbreiding. Dus ben jij als meisje/vrouw toe aan voetballen met vrouwen/meisjes, wil je graag trainen en spelen op je eigen niveau en ben jij een echte teamspeler? Meld je dan aan bij ST Beilen/FIT Boys en wordt onderdeel van het vrouwen-/meisjesvoetbalbolwerk in Midden-Drenthe! Neem contact op met FIT Boys (secretaris@fitboys.nl) of Beilen (secretaris@vvbeilen.nl).

24 maart: Intentie St Beilen/FIT Boys: 3 jaar verlengen
Op 25 oktober 2015 werd onderstaand stuk gepubliceerd in de Krant van Midden-Drenthe en op de websites en de social media van FIT Boys en Beilen. De ST Beilen/FIT Boys-groep gaat samen met de trainers en leiders binnenkort in overleg over de indeling van de ST-teams voor volgend jaar. Welke meisjes uit de MB1 schuiven door naar de dames? Welke meisjes uit de MC-teams gaan naar de MB1? Welke meisjes uit Beilen MD1 gaan in de MC-teams spelen? En welke meisjes uit de D-pupillenteams van FIT Boys schuiven door naar de MC-teams van de ST? Een hele puzzel, waarbij we de ST-groep heel veel wijsheid toewensen. Een ding lijkt in ieder geval zeker en dat is dat FIT Boys en Beilen volgend seizoen de samenwerking weer aangaan op meisjes- en vrouwengebied. Vanuit de werkgroep is er dan ook een intentieverklaring verstuurd naar de beide hoofdbesturen. Deze intentieverklaring voorziet in een verdere samenwerking van ST teams voor de komende drie jaar. In deze drie jaren kan er dan verder “gebouwd” worden aan deze prettige samenwerking. En als het aan de speelsters ligt is dat niet meer dan logisch.

Op donderdag 24 maart was er een evaluatiemoment met alle trainers en leiders van beide verenigingen. Een van de aanwezigen vatte het kort en bondig samen: “Goeie opkomst, leuke maar serieuze discussies, alles op en top positief afgesloten.”

25 oktober 2015: ST Beilen/FIT Boys sterk in de regio
De samenwerking tussen vv Beilen en cvv FIT Boys binnen de dames- en meisjesafdeling is zeer succesvol. Alle teams spelen op niveau en draaien bovenin mee. Binnen de gemeente Midden-Drenthe zijn de teams vaak de bovenliggende partij en ook binnen de provincie Drenthe behoren de ST-teams bij de top. Er wordt onder leiding van gediplomeerde trainers en ervaren leiders getraind en gevoetbald. En er is doorstroming van de jeugd (MB1 en MC1/2) naar de senioren (VR1 en VR2). Bij FIT Boys komt de aanwas voor de meisjes-junioren uit de reguliere jongensteams waarin de meisjes meespelen. Beilen heeft twee pupillen meisjesteams MD1 en ME1. Al met al een ijzersterk dames- en meisjesvoetbalbolwerk binnen de gemeente Midden-Drenthe en de provincie Drenthe.

Het allerbelangrijkste is dat de speelsters enthousiast zijn. Dian Siebelink (vv Beilen) is tevreden: “De meiden van Beilen en FIT Boys gaan erg leuk met elkaar om en je hebt een fijne sfeer. Je leert nieuwe meiden kennen en maakt snel nieuwe vriendinnen.” Ook Anna Oosting (FIT Boys) is blij “Ik vind voetballen met meisjes super leuk. Het is erg gezellig en je leert heel veel.” ST-commissielid en vrouwenbegeleider van het eerste uur Johan Boer vat de samenwerking in één zin samen: “Vrouw en voetbal in Beilen. Een sterk staaltje vakmanschap.” Ook het jeugdbestuur van vv Beilen is erg content met de samenwerking van het vrouwen- en damesvoetbal. Vv Beilen Jeugdvoorzitter Gerrie Breider aan het woord: “De ervaringen tot dusver laten zien dat we elkaar versterken en van elkaar leren op het gebied van trainingen en organisatie. We merken dat de damesafdelingen van beide verenigingen complementair aan elkaar zijn. Door de samenwerking kunnen we meer vrouwen- en meisjes op hun eigen niveau laten voetballen en kunnen we plezier laten beleven aan deze mooie sport. Ons motto is dan ook: ‘Teamwork is the key to solutions’.” Ook FIT Boys-voorzitter Ed Sikkema is een voorstander: “Ondertussen spelen de speelsters van de samengestelde teams alsof het nooit anders is geweest. Het enthousiasme is aanwezig en de kwaliteit van het voetbal is verbeterd. Ik wil de mensen die het samenwerkingsproces begeleid hebben bedanken voor hun inzet en voor hetgeen ze nu al bereikt hebben.” Ook op 7×7 gebied is de samenwerking gezocht. Met vereende krachten is op initiatief van Maurits Beuling (FIT Boys) en Janny Romeijn (vv Beilen) een 7×7 damesteam tot stand gekomen. Janny Romeijn aan het woord: “Het is fijn om te zien dat twee verenigingen met ieder hun eigen cultuur zo goed kunnen samenwerken. De grenzen vallen weg en hierdoor kunnen wij als team sportief en gezellig bezig zijn. Moeders slaan de handen ineen en zijn aan de slag gegaan met een team van in totaal 15 dames. Dit belooft veel goeds.” Onder begeleiding van de trainers Alfons Pot (FIT Boys) en Marvin Wienen (vv Beilen) zullen de dames de kneepjes van het voetballen onder de knie krijgen en zich zo ontwikkelen. Janny geeft nog aan “Dames, schroom niet en kom vooral voetballen bij het leukste damesteam van Beilen!”

Ben jij 12 jaar of ouder een speel je bij je eigen vereniging nog mee met de jongens, maar merk je het fysieke verschil nu toch wel? Ben je toe aan het spelen binnen een meisjesteam en vind je het leuk om met een enthousiaste groep meiden te trainen en te voetballen? Of speel je al in een meisjesteam, maar wil je die stap hogerop maken en op je eigen niveau trainen en spelen? Ben je op zoek naar een gezellige sfeer en activiteiten rondom het voetballen (bezoek wedstrijden dameseredivisie en dames Nederlands elftal)? Of wil jij starten met voetballen en woon je in/rondom Beilen? Dan is de ST Beilen/FIT Boys zeker iets voor jou! Je mag altijd komen meetrainen, om te ervaren wat het is om speelster te zijn van de ST Beilen/FIT Boys. We weten zeker dat je het leuk vindt en je bent daarom ook welkom om lid te worden. Heb je vragen, neem dan contact op met één van beide verenigingen (cvv FIT Boys, secretaris@fitboys.nl of vv Beilen, secretaris@vvbeilen.nl).

Samen met jou zorgen we voor nog meer gezelligheid en prestaties en helpen we de ST Beilen/FIT Boys naar de top!