FIT Boys is er voor jou (deel 2)!

29 juli 2019
de Webmaster

Bij de cvv FIT Boys uit Beilen kun je voetballen op verschillende momenten, op verschillend soorten ondergrond, met een verschillend aantal teamleden en op alle leeftijden. Door de week (dinsdag)/vrijdagavond/zaterdag, op het veld en in de zaal, met 5 tegen 5/7 tegen 7/11 tegen 11 en van 4 tot 80 jaar.  Vanaf vandaag besteden we de komende weken per keer aandacht aan één voetbalgroep, vertellen we iets over de historie en wat de mogelijkheden zijn.

Vandaag is het vrouwen- en meisjesvoetbal aan de beurt. Bij FIT Boys voetballen de meisjes tot en met 13 jaar met de jongens mee. Vanaf 13 jaar is er het samenwerkingsverband met vv Beilen, de ST Beilen/FIT Boys. Lees hieronder iets over de historie en wat de mogelijkheden zijn.

Vrouwenvoetbal volledig geïntegreerd binnen FIT Boys

Bij FIT Boys is het vrouwenvoetbal een volwaardige tak van sport binnen de vereniging. De dames horen er al vele jaren gewoon bij en hebben ook plaats in het bestuur en diverse commissies. En dit seizoen brengt de ST Beilen/FIT Boys 5 teams in de wei. ST Beilen/FIT Boys VR1 (reguliere veldcompetitie), VR2 & VR3 (7×7), zaal VR1 en de MO17 bij de jeugd. De jongere meiden voetballen met de jongens mee, want FIT Boys en ook de KNVB vinden dat je op jongere leeftijd als meisje prima met de jongens kunt meekomen en er alleen maar beter van wordt.

Historie
Het damesvoetbal heeft bij FIT Boys al een rijke historie. In het seizoen 1982-1983 kon FIT Boys 2 damesteams inschrijven onder de naam FIT Girls 1 en 2. Op vrijdag 4 juni 1982 kwam er een damesteam van sv Beilen en FIT Boys tegen elkaar uit. Het Bestuur deed de toezegging dat als er voor 1 juli minstens 20 dames zich zouden opgeven, FIT Boys zou starten met damesvoetbal. Het werden er maar liefst 33, genoeg voor 2 teams. In het seizoen 1985-1986 werden de dames kampioen. In het seizoen 1986-1987 speelden de dames daardoor in de Hoofdklasse. In 1987-1988 pakten de dames de Drentse titel bij het dameszaalvoetbal. Maar toen kwam de klad er in en in het seizoen 1989-1990 waren er nog maar 10 dames over. Het team werd uiteindelijk een zaalteam. In 2005 startte er weer een damesteam bij FIT Boys en in 2011 werd het 1e damesteam kampioen. In het najaar van 2005 kon FIT Boys ook een MD1 zevental inschrijven en dit team werd het seizoen daarom het MC1-team. In 2013 had FIT Boys een heel talentvol MB1-team (diverse meisjes spelen nu nog bij de dames) dat diverse keren kampioen werd en in de zaal zelfs Drents kampioen. In het seizoen 2015-2016 zochten de vv Beilen en de cvv FIT Boys de samenwerking op het gebied van meisjes- en vrouwenvoetbal. De ST Beilen/FIT Boys was geboren en de ST startte met een MC1, MC2 en VR1 en VR2. Niet veel later kwam er een VR3 7×7 bij en vorig seizoen een Zaal VR1-team. Afgelopen seizoen werden er grote successen behaald. VR1 veld haalde de Noordelijke Districts Beker binnen, Zaal VR1 en VR3 7×7 werden kampioen.

Meespelen met de vrouwen/meisjes
Tot je 13e jaar kun je met de jongens meespelen, want daar wordt je alleen maar beter van. Zelfs na je 13e is er de mogelijkheid met de jongens te voetballen als dat beter voor je ontwikkeling is. Heb je interesse om een keer mee te trainen of lid te worden, mail dan met ledenadministratie@fitboys.nl.

Vanaf je 13e jaar speel je in meisjes- en vrouwenteams. Het komende seizoen is er een MO17 bij de jeugd en bij de senioren kun je op zaterdag voetballen (VR1 veld), op vrijdagavond (VR2 en VR3 7×7) en door de week (thuis op dinsdag) in de zaal (Zaal VR1). Heb je interesse, mail dan met ledenadmin@vvbeilen.nl of ledenadministratie@fitboys.nl. Kijk voor meer info op de eigen website van de ST Beilen/FIT Boys: www.stbeilenfitboys.nl.