FIT Boys JO19-1 wint, VR1 verliest voor competitie

3 februari 2018

(Foto’s Johan Koster (Bovensmilde 12:30 uur) en Maurits Beuling (Witteveen 13:00 uur))

Op Sportpark Noord-West was een algehele afgelasting en ook van de 4 uitwedstrijden ging er maar 1 door. Donderdag gingen FIT Boys 3 en 4 al niet door, Vrijdag FIT Boys 2 en zaterdag FIT Boys 1 en JO15 (beker) en ST Beilen/FIT Boys VR2. Zaterdagochtend 09:30 uur werd er door de leider van FIT Boys 1 gebeld met de consul van BSVV met de vraag hoe de velden er bij lagen in Bovensmilde. Het antwoord: “Prima, de wedstrijd BSVV 1 – FIT Boys 1 gaat door!” De spelers en staf werden ingeseind en al het materiaal werd verzameld.  Om 11:35 uur kwam er een telefoontje van de BSVV-consul: “Afgelast. Het sneeuwt hier. De oefenwedstrijd van JO17-1 hebben we na de 1e helft ook afgelast. het veld wordt totaal kapot getrapt.” Wat kan er in 2 uur dan veel gebeuren…..

FIT Boys JO19-1 speelde uit in Witteveen tegen Beilen JO19-1. De mannen van trainer/coach Gerard Schans (en later eigen trainer Tim Seubring (1e ging niet door)) zagen na zo’n 20 minuten een 2 – 0 achterstand op het scorebord staan. Bij rust had FIT Boys dit al weer rechtgezet en stond het 3 – 2. De tweede helft was FIT Boys beter en kwam het terecht voor met 2 – 3. De laatste fase van de 2e helft drukte Beilen en had het hele goede kansen op 3 – 3, maar ook FIT Boys kwam soms zelfs één-op-één voor de Beilen-keeper maar wist de score niet uit te bouwen. 2 – 3 wint derhalve en onder de FIT Boys- en Beilen-aanhang waren we het over één ding eens: “De 3 punten gaan sowieso mee naar Beilen!”

ST Beilen/FIT Boys VR1 speelde de eerste competitiewedstrijd van 2018 uit op het prima veld (geen sneeuw) van VVAK VR1. De dames doen zelf verslag:

Vandaag stond na een lange winterstop de 1e competitiewedstrijd weer op het programma. Deze zaterdag traden wij aan tegen VVAK. VVAK stond 1 plekje boven ons met 10 punten, en wij stonden op een 10e plaats met 6 punten. Als wij vandaag zouden winnen kwamen wij op 1 punt van VVAK. Zo wisten wij wat we moesten doen op deze koude zaterdagmiddag.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of we kwamen binnen 13 seconden op een achterstand van een 1 – 0. Een voordeel van zo’n vroege achterstand is je hebt de hele wedstrijd nog tijd om de achterstand recht te zetten. We pakten als team de draad goed op en probeerde kansen te creëren. Maar ondanks dat wij de aanval zochten moesten wij ook letten op de snelle counters van VVAK. Ondanks dat wij veel de aanval zochten kwam vvak in de loop van de 1e helft op een 2-0. Wat een beetje tegen de verhouding in was. Maar ondanks deze nieuwe tegenvaller gingen wij door met nieuwe aanvallen te zoeken. Zo kregen wij ook wel kansen maar de bal wou er niet in. Zo was Joanne geregeld een plaag voor de verdediging van vvak. Aan het eind van de 1e helft hadden wij een ingooi aan de rechter kant, Sanne werd ingespeeld en die speelde de bal de diepte in waar Elise goed op reageerde en die scoorde zo de 2 – 1. Op naar meer dachten wij zo.

De 2e helft speelde zich meer af op de helft van de tegenstander na 1 wissel Noortje kwam in het veld voor Deborah, zo gingen wij op zoek naar de gelijkmaker. Wij zetten de tegenstander geregeld onder druk, maar dit resulteerde niet in voor een gelijkmaker. Al hoewel er wel een strafschop werd ontnomen Joanne werd in het strafschopgebied door twee man onderuit gehaald, maar de scheidsrechter zag er niks in, (of die wou het niet zien). Naarmate de 2e helft vorderde vloeide de krachten weg bij ons, wat resulteerde in de 3-1 en uiteindelijk werd het nog 4-1 wat tevens de eindstand was. De positieve dingen meenemen naar de volgende competitiewedstrijd.

De volgende competitie wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 17 februari tegen HHC Hardenberg om 14:30.
A.s. dinsdag 6 feb om 19:30 zullen wij oefenen in en tegen Wittenveense boys dames 1. Liselore van M017 bedankt dat je ons wilde versterken vandaag!