FIT Boys VR1 wint moeizaam

18 april 2015

(foto’s: Willeke de Boer, verslag: Moniek Brink)

De Jumbo-Mulder vrouwen hebben zaterdag na een verschrikkelijk slechte eerste helft (2-0 achterstand), uiteindelijk toch een ruime overwinning binnen gesleept tegen CSVC/Raptim. Op een zonnige middag bleef de teller na een zeer doelpuntrijke 2e helft uiteindelijk op 3-6 steken. De Fit Boys doelpunten werden gemaakt door Marieke Fledderus, Janine Roek(2x), Melany de Vries (2x) en Mariska van Dijken.

Met in het achterhoofd het gelijke spel in de eerste seizoenshelft (op een steenkoude zaterdag), waren de dames gewaarschuwd. Deze ploeg laat zich, ondanks de stand op de ranglijst, niet zomaar naar de slachtbank leiden. Fit Boys kreeg na enkele minuten toch al een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na hands in de 16 meter mocht Mariska van Dijken aanleggen vanaf 11 meter. De penalty spatte uiteen op de lat en in de rebound werd haar kopbal ternauwernood uit de bovenhoek getikt door de keeper.

Tot dan toe leek er nog geen vuiltje aan de (blauwe) lucht. Wat volgde was echter zeer pijnlijk aan de ogen van alles en iedereen dat Fit Boys een warm hart toedraagt. Werkelijk ieder persoonlijk duel op het veld (voorin, achterin of op het middenveld) werd verloren en Fit Boys leek toeschouwer van haar eigen wedstrijd. Zoals in de heenwedstrijd ook al te zien was, weet CSVC/Raptim wel raad met de bal als je ze de ruimte geeft. Er werden combinaties opgezet en Fit Boys speelsters werden voorbij gelopen alsof ze er niet stonden, behalve dan wanneer er weer een overtreding werd gemaakt. Zo kreeg de thuisploeg ook kans op kans om vanaf mooie posities rond het 16-meter gebied het doel van Martina Boer onder schot te nemen. Gelukkig voor Fit Boys lijken vrije trappen niet de specialiteit van de Coevordenaren, want het merendeel mistte de juiste richting. Toch konden de doelpunten van CSVC/Raptim niet uitblijven, Fit Boys kwam bijna niet van eigen helft. De bezoekers mochten min of meer van geluk spreken dat het ‘slechts’ 2-0 stond bij de rust.

In de rust werden er een paar omzettingen gedaan, waarmee in de tweede helft de thuisploeg overrompeld zou worden. En het werd een overrompeling. Al binnen een minuut zag Janine Roek na een goede actie kans om het doel onder vuur te nemen. Ze mistte echter op een haar na. De waarschuwing was gegeven. Niet veel later was het alsnog raak. Janine Roek was er weer vandoor op links en zette de bal goed voor. Melany de Vries mistte de bal nog, maar bij de 2e paal lette Marieke Fledderus goed op en zij tekende voor de aansluitingstreffer: 2-1. Dit zorgde ervoor dat er weer vertrouwen kwam bij Fit Boys. Ineens werd er niet meer op eigen helft gevoetbald, maar op de helft van de tegenstander. Duels werden gewonnen, passes kwamen weer aan. Dit leidde niet veel later al tot de gelijkmaker. Opnieuw Janine Roek werd diep gestuurd, de bal was aan de harde kant, maar met het uiterste puntje van de schoen was ze net eerder dan de keeper bij de bal en tikte ze de bal er langs: 2-2.

De achterstand van de 1e helft was binnen no-time weggepoetst. De gezichten op en langs het veld stonden al weer wat vrolijker dan de eerste 45 minuten, maar het was zeker nog niet gedaan. CSVC/Raptim bleef ook goed voetballen en was niet van plan om de punten weg te geven. Opnieuw werd er in de verdediging van Fit Boys net wat te veel ruimte gegeven. De aanvaller van de thuisploeg draaide goed weg en schoot in de korte hoek raak en zorgde daarmee weer voor een voorsprong: 3-2. Dit was natuurlijk wel even een tikkie voor Fit Boys, dat zo enthousiast bezig was met een inhaalrace, maar in plaats van op voorsprong komen, keek men weer tegen een achterstand aan.

Toch waren de dames vastberaden. Er is genoeg onnodig puntverlies geleden dit seizoen, dat moest niet nog een keer gebeuren. En dus werd de aanval weer opgezocht. Waar de voorbije weken het niet zozeer het creëren van kansen het probleem was, maar meer de afronding, leek het nu andersom. Heel veel kansen werden er niet gecreëerd, maar áls er een kans was, werd deze aangegrepen. Dit keer was het de beurt aan clubtopscorer Melany de Vries. Ze kreeg op links een schietkans en schoot onberispelijk raak in de verre hoek: het was weer gelijk. Dit maal zette Fit Boys goed door. Er werd goed druk gezet op de verdediging. Daniëlle Tol onderschepte de bal rond de middenlijn, waarna Melany de Vries de versnelling er op gooide. Een op een met de keeper schoot zij opnieuw vol overtuiging keurig raak: 3-4! Vervolgens was het de beurt weer aan Janine Roek. Op aangeven van Mariska van Dijken kreeg zij geen gemakkelijke kans, maar het was opnieuw raak, 3-5.

De wedstrijd leek hiermee beslist, hoewel CSVC/Raptim zich hier absoluut nog niet bij neer legde. Ze bleven de aanval zoeken en vroegen ook tevergeefs om vrije trappen en penalty’s bij de scheidsrechter. Ze trokken alles uit de kast. Zonder resultaat. Mariska van Dijken zag kans om daar nog even wat meer duidelijkheid over te geven. Onder het mom van: “van kleine kansjes grote kansen maken” (aldus trainer Edwin Roijinga), creëerde ze ruimte voor zichzelf om vervolgens met een hard schot de verre hoek te vinden en daarmee de eindstand te bepalen op 3-6. Na het laatste fluitsignaal was er vreugde bij Fit Boys, de thuisploeg bleef verslagen achter en leek nog even te moeten bijkomen van wat hen die 2e helft was overkomen. Zelfs de scheidsrechter had zich hardop afgevraagd wat er in de rust was gebeurd in de kleedkamer van Fit Boys…

Al met al dus zeker geen makkelijke overwinning, maar de punten zijn weer binnen. Met het (terecht) terugtrekken van Angelslo VR2 uit de competitie is zelfs het bereiken van de 2e plaats nog haalbaar. De dames hebben dit nu weer in eigen hand. Mochten de dames aanspraak willen maken op die 2e plaats, dan zal er volgende week gewonnen moeten worden. Dan staat namelijk de topper tegen koploper Ter Apel op het programma. Hopelijk lukt het de dames dan om vanaf minuut 1 te laten zien wat ze kunnen.