FIT Boys VR1 behaalt prima zege

11 april 2015

(foto’s: Willeke de Boer)

De Jumbo Mulder-vrouwen hebben afgelopen zaterdag een prima overwinning behaald. Er werd met 3-0 gewonnen van Onstwedder Boys VR1. De doelpunten werden gemaakt door Melany de Vries, Annelotte Hilhorst en Mariska van Dijken.

De eerste helft was erg rommelig van beide kanten. Onstwedder Boys speelde vooral de lange bal en Fit Boys had moeite om goede combinaties op te zetten. De coaching van trainer Edwin Roijinga was veelzeggend : “Het is de bedoeling dat je naar iemand in hetzelfde shirt speelt!” Toch waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Nadat Astrid Snijder eerst nog 1 op 1 met de keeper naast schoot, was het na een half uur spelen toch raak door Melany de Vries: 1-0.

In de rust legde Edwin Roijinga nogmaals uit wat hij bedoelde met ‘naar het zelfde shirt spelen’. Dit leidde vervolgens tot een veel betere 2e helft. Er werd bij vlagen goed gecombineerd en er waren steeds meer kansen te noteren. Doordat er niet nauwkeurig werd afgerond bleef het nog wel lange tijd spannend en was het ook achterin oppassen geblazen voor de counters van Onstwedder Boys. Waar de voorhoede moeite had het net te vinden, was het verdediger Annelotte Hilhorst (die de 2e helft vooral als middenvelder speelde) die met een van richting veranderd schot voor de 2-0 tekende. Vervolgens was het kersverse tante Mariska van Dijken die met een geplaatst schot in de korte hoek de wedstrijd besliste en de eindstand bepaalde op 3-0. Ondanks het grote overwicht wist Fit Boys namelijk niet vaker tot scoren te komen.

Door deze overwinning is Fit Boys weer een plekje gestegen op de ranglijst naar de vierde plek. Met de nodige inhaalwedstrijden voor de boeg is de doelstelling (top 3) nog steeds haalbaar. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen CSVC / Raptim op het programma.