Fit Boys VR1 grijpt koppositie

27 september 2014
de Webmaster

De Jumbo Mulder Vrouwen hebben afgelopen zaterdag de koppositie in de competitie gegrepen. Door een 0 – 7 overwinning op bezoek bij Onstwedder Boys gaan de Fit Boys Vrouwen nu alleen aan kop.

Onder een heerlijk nazomers zonnetje werd er onder compleet andere omstandigheden gevoetbald dan afgelopen woensdag. Toen verkleumde keeper Martina Boer nog, ondanks de vele lagen kleding. De warme temperatuur zorgde ervoor dat het voor beide teams een zware middag ging worden. De wedstrijd ging aardig gelijk op. Fit Boys probeerde vooral combinerend de aanval te zoeken, Onstwedder Boys hanteerde vooral de lange bal. Het eerste doelpunt viel ook na een mooie aanval. Melany de Vries werd op links weggestuurd, Celena Drenthe kwam goed naar de 1e paal. Melany trok de bal laag en hard voor, waardoor Celena alleen nog maar tegen de bal aan hoefde te lopen: 0-1. Onstwedde liet zich niet van de wijs brengen en bleef ook de aanval zoeken. Fit Boys wist ternauwernood een gevaarlijke aanval af te slaan en ging gelijk voor de counter. Deze werd vlijmscherp uitgevoerd met Melany de Vries als eindstation: 0-2. Met deze tussenstand werd er voor de rust gefloten.

Direct na rust wist Fit Boys weer toe te slaan. Met Janine Roek koud in het veld verdiende zij een corner. Deze werd door Mariska van Dijken voor geslingerd en door Janine direct binnen gekopt. Niet veel later stond opnieuw Janine Roek aan de basis van een doelpunt. Ze leverde een prima steekbal op Melany de Vries die dit prima afrondde voor de 0-4. Melany tekende ook voor de 0-5 en 0-6. Ook de 0-7 was weer een mooi doelpunt. Janine Roek speelde Melany de Vries in en met een een-tweetje kwam Janine vrij voor de keeper. Een op een mist Janine haast nooit, dus ook nu niet: 0-7. Gaf Onstwedder Boys dan helemaal geen weerstand? Zeker wel. De hele wedstrijd bleef de thuisploeg op zoek naar een doelpunt. Regelmatig werden de vleugels met gevaarlijke lange ballen aan het werk gezet, maar door goed verdedigend werk konden zij vaak niet verder komen dan de 16meter. De keren dat zij wel op doel wisten te schieten of voor het doel kwamen was daar Martina Boer om de bal goed te onderscheppen.

Ondanks de krappe selectie leveren de Fit Boys Vrouwen wekelijks een topprestatie. In 4 wedstrijden hebben zij 22 keer gescoord en maar 2 doelpunten tegen. Komende zaterdag staat de topper tussen Dalen VR1 en Fit Boys VR1 op het programma. Dit zal zeker geen makkelijke wedstrijd worden en alle steun is daarbij welkom. Er wordt op het Sportpark Noord-West gespeeld en om 12.45uur afgetrapt.