FIT Boys VR1 heeft 2e plek nog binnen bereik

16 mei 2015

(Foto’s: Willeke de Boer)

Nadat VR1 vorige week al een goede overwinning boekte op NKVV/Germanicus, ging dit weekend Dalen VR1 voor de bijl. Met overtuigende cijfers werd er in Dalen met maar liefst 7-2 gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door Marieke Fledderus (3x) en Melany de Vries (4x).

Versterkt met diverse meiden van de MA1, die dit weekend weer eens vrij waren, werd de strijd aangegaan met Dalen. Dit team is zeker geen onbekende voor Fit Boys, zowel in de 3e als 4e klasse kwamen de ploegen elkaar al meermaals tegen met steevast spannende en sportieve wedstrijden.

Vandaag liep het allemaal net even anders dan andere de voorgaande ontmoetingen. Hoewel de eerste minuten voor Dalen waren, was Fit Boys dodelijk in de eerste de beste counter. Melany de Vries werd iets over de middenlijn goed aangespeeld en met de versnelling er op liep zij haar tegenstander er ogenschijnlijk simpel uit. In de korte hoek schoot ze de 0-1 binnen. Dit was het begin van een mooie middag. Niet veel later werd er opnieuw een mooie aanval opgezet. Een mooie voorzet van Elise Boelen werd door Marieke Fledderus goed binnen geschoten voor de 0-2. Even later wist zij van dichtbij ook de 0-3 te maken.

Dalen leek de weg eventjes helemaal kwijt en Fit Boys maakte hier dankbaar gebruik van. Met mooie aanvallen over links en rechts werd de druk op het doel van Dalen gehouden. Ook Astrid Snijder was lekker op dreef. Zij zorgde met mooie acties voor de dug-out van Fit Boys voor vele oehh’s en aah’s. Gezien de grijns op haar gezicht kon zij dit zelf ook wel waarderen. Haar tegenstander werd constant gedold en halverwege de 1e helft werd deze dan ook uit haar lijden verlost en vervangen door een ander slachtoffer. Voor het spelbeeld maakte dit niet zoveel uit. Op een voorzet vanaf rechts maakte Marieke Fledderus haar eerste zuivere hattrick namens Fit Boys: 0-4. Het doelpuntenfestijn was hiermee nog afgelopen in de eerste helft. Namens Fit Boys wist Melany de Vries zich nogmaals op het scorebord te werken voor de 0-5.

Ondanks de tussenstand liet Dalen het er niet bij zitten. Vanaf de aftrap werd de bal diep gestuurd. Het eerste schot kon nog net geblokt worden door Moniek Brink. De corner die volgde werd echter slecht verwerkt. Ondanks de aanwezigheid van 3 verdedigers bij 1 aanvaller, bleef de bal hangen en werd deze van dichtbij binnen geschoten: 1-5. Na dit doelpunt mochten beide teams even uitblazen aan de thee alvorens aan de 2e helft te beginnen.

Waar al voor gewaarschuwd werd in de rust, gebeurde aan het begin van de 2e helft toch. Fit Boys leek iets te gemakzuchtig worden en Dalen gooide het gas vol open. Dit zorgde al snel voor de 2-5. Ook na dit doelpunt leek Fit Boys nog in de roes van de 1e helft te blijven hangen, want het was Dalen dat het spel maakte. Fit Boys kwam niet aan opbouwen toe en de bal werd veel te snel ingeleverd. In verdedigend opzicht was het ook chaotisch. Dalen wisselde veel van positie en daar hadden de Beilenaren veel moeite mee. Dit gaf Martina Boer echter de kans zich te onderscheiden. Een hard afstandsschot werd door haar met een mooie duik uit de hoek getikt.

Toch zou ook de 2e helft door Fit Boys ‘gewonnen’ worden. Sinds enkele weken is Melany de Vries weer helemaal los en dat liet ze ook deze middag zien. Op de momenten dat het voetballend allemaal niet zo goed wil lukken bij Fit Boys, kan er altijd nog scherp gecounterd worden. Melany de Vries werd over links weg gestuurd, schudde de tegenstanders van zich af en wist de bal langs de instormende keeper te spelen voor de 2-6. Hiermee was de gifbeker voor Dalen nog niet leeg. Bij de middencirkel dacht de laatste man van Dalen genoeg tijd te hebben om een stuiterbal weg te werken. Melany de Vries kwam daar echter tussen met haar uitschuifbare benen, waarmee de weg naar het doel vrij was. De keeper van Dalen kwam opnieuw uitstormen en dit keer koos Melany er voor om de keeper ook voorbij te lopen. Dit ging met speels gemak waarna ze de bal in het lege doel schoof om te eindstand te bepalen op 2-7.

Met deze eindstand kwam er een einde aan een wedstrijd waarin met name in de eerste helft zeer goed gevoetbald werd. Hoewel de 2e helft minder was, werd ook deze in het voordeel van Fit Boys beslist. Met nog 2 wedstrijden te gaan, beide tegen hekkensluiter Gasselternijveen hebben de vrouwen nog altijd goede papieren voor de 2e plek. Indien beide wedstrijden gewonnen worden, is de 2e plaats een feit. Aanstaande zaterdag is de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Om 12.45 uur wordt er dan afgetrapt.