FIT Boys VR1 pakt drie punten

6 september 2014

Afgelopen zaterdag hebben de Fit Boys Vrouwen een zwaarbevochten 3-1 overwinning op Ter Apel behaald. Na een 0-1 achterstand wisten de Jumbo Mulder-Vrouwen in de tweede helft de overwinning naar zich toe te trekken door doelpunten van Melany (2) en Mariska.

Na een prima voorbereiding mochten de Vrouwen van Fit Boys zaterdag aan de competitie beginnen. Met Ter Apel troffen zij direct een sterkere tegenstander dan tot nu toe dit seizoen. Dit was terug te zien, zeker in het begin van de wedstrijd. De rust om de bal simpel rond te laten gaan ontbrak en het spel golfde aardig op en neer. De voorhoede kreeg een paar dikke kansen om de score te openen, maar de keeper van Ter Apel wist elke keer weer goed in de weg te liggen. Ook Ter Apel kreeg zo hun kansjes, maar niet zo groot als Fit Boys. Toch was het Ter Apel dat in de 37e minuut de score opende nadat een opkomende speler door niemand werd opgepakt. Met een afstandsschot werd Martina in de korte hoek verrast: 0-1.

De bezoekers hebben echter maar kort van deze voorsprong mogen genieten. Een minuut na het tegendoelpunt liet Melany de kans op gelijkmaker nog liggen, 2 minuten later was het alsnog Melany die na een solo de keeper wist te passeren. Er volgden daarna nog 2 kansjes aan Fit Boys-zijde, maar een voorsprong zat er in de eerste helft niet meer in.

De eerste kans in de tweede helft was ook weer voor Fit Boys. Opnieuw lag de keeper van Ter Apel weer goed in de weg. Aan de andere kant voorkwam de verdediging ternauwernood dat Martina in actie moest komen. In de 57e minuut leek Fit Boys vervolgens eindelijk op voorsprong te komen, maar na goed voorbereidend werk van Melany vergat Astrid de bal voor open doel raak te schieten. Fit Boys kreeg de grotere kansen, maar doordat geluk ontbrak en de keeper van Ter Apel een topdag had, bleef het constant spannend, want Ter Apel loerde scherp op de counter. De blijdschap was dan ook groot toen Melany, na een een-tweetje met Leola, alleen voor de keeper verscheen en de bal voorbij de keeper in de doel kreeg: 2-1!

De voorsprong maakte de wedstrijd er niet makkelijker op voor Fit Boys. Ter Apel schakelde een tandje bij en ging steeds meer naar voren drukken. Fit Boys gaf wat vrije trappen weg en zoals in de eerste helft al gedemonstreerd hebben de Vrouwen van Ter Apel een best schot in de benen. Het was echter een kopbal vanuit de vrije trap die bijna het doel in vloog, Martina wist hier haar hand nog net genoeg achter te krijgen waardoor er slechts een corner overbleef. Het lukte Fit Boys steeds minder om er voetballend uit te komen. Gelukkig hadden er nog wat meiden voorin energie om door te jagen op de verdediging. Ter Apel schoot de bal vervolgens op het middenveld bij Mariska in de voeten. Zij had nog wel energie over voor een rush naar voren. Onderweg werden nog een paar verdedigers afgeschud en met een hard, hoog schot werd de keeper van Ter Apel voor de 3e keer verslagen: 3-1 en een hele opluchting.

Met nog 10 minuten op de klok was het een kwestie van tegenhouden. Ter Apel begon alles of niets te spelen en mede door de warmte waren de krachten bij de thuisploeg aardig weg gezakt. Met uitzondering van 2 snelle speelsters voorin voor een eventuele counter, was iedereen aan het verdedigen. Het begon qua manier van verdedigen steeds meer op handbal te lijken, waarbij de 16-meter de denkbeeldige cirkel was. Ter Apel constant op zoek naar een gaatje om het maar weer van afstand te proberen, Fit Boys zeer gedisciplineerd meeschuiven van links naar rechts om dat maar te voorkomen. En met succes. Ter Apel probeert het nog één of twee keer, maar zonder daarbij echt gevaarlijk te worden.

Een 3-1 eindstand en daarmee een zwaarbevochten overwinning. Als team geknokt voor de overwinning, niemand die verzaakte en daarvoor beloond met 3 punten. Een prima start van de competitie.

Komende zaterdag spelen de Fit Boys Vrouwen een uitwedstrijd tegen SJO KZC’08.