FIT Boys VR1 weet comeback niet te herhalen

4 april 2015
de Webmaster

(foto’s: Willeke de Boer)

Fit Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Drenthina VR1 onnodig met 3-1 verloren. De wedstrijd vertoonde aardig wat gelijkenissen met de uitwedstrijd eerder dit seizoen, waar Fit Boys door afstandsschoten met 3-0 achter kwam en in de laatste 20 minuten de stand nog gelijk trok.

Fit Boys begon de wedstrijd redelijk goed. Er werd voetballend opgebouwd en ook verdedigend stond het goed. Drenthina beschikt echter over speelsters die een goed, hard afstandschot in de benen hebben. Dit is dan ook verreweg hun sterkste wapen. De bal werd na een kwartier op ca. 20 meter van het doel teruggelegd en de mid-mid schoot de bal hard over Martina Boer heen voor de 0-1. Luttele minuten later werd hetzelfde recept nog een keer herhaald waardoor het snel 0-2 stond. Tot grote paniek leidde dit niet, Fit Boys heeft eerder immers aangetoond een 3-0 achterstand ongedaan te kunnen maken.

Helaas werd het deze middag weer de opdracht. Martina Boer verkeek zich op een pass richting de spits van Drenthina en was al op weg naar de rechterhoek. De bal werd echter aangenomen en terug gelegd waardoor het voor Drenthina een koud kunstje werd om de bal in het bijna lege doel te schuiven: 0-3. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg echter ook kansen. Zo kwam Daniƫlle Tol net een teenlengte te kort om een voorzet vanaf rechts binnen te lopen en miste Melany de Vries de scherpte om de bal tussen de palen te schieten.

In de tweede helft zette Fit Boys de zeilen nog maar weer eens bij om te laten zien dat het niet onder hoeft te doen voor dit Drenthina. Dit leidde tot de nodige frustraties bij de bezoekers uit Emmen. De linksback kreeg geel wegens natrappen, waardoor Fit Boys tijdelijk een mannetje meer had. Dit werd goed uitgespeeld. Drenthina kwam de eigen helft amper nog af en Fit Boys vond goed de vrije man. Hierdoor werd er meer aanvallende druk gezet en zo zag Janine Roek kans om een voorzet van Mariska van Dijken binnen te schieten. Ondanks dat Drenthina in de tweede helft echter niet veel verder kwam dan countervoetbal, lukte het Fit Boys niet om net als in de eerste seizoenshelft de stand gelijk te trekken, waardoor de 3e seizoensnederlaag een feit was.

Na een valse start na de winterstop zit er weer een stijgende en goede lijn in het voetbal van Fit Boys. En doordat Sweel verloor en Dalen niet verder kwam dan een gelijkspel, hebben de Beilenaren nog altijd de beste papieren voor de 3e plek. Volgende zullen er dan weer punten gepakt moeten worden. Er wordt dan om 12.45 uur afgetrapt op sportpark Noord-West tegen Onstwedder Boys.

Lees dit verslag en alle andere info van FIT Boys VR1 en MA1 na op www.fitboysdames.tk.