FIT Boys VR1 winnaar in wedstrijd latje-trap

25 april 2015
de Webmaster

(foto’s: Willeke de Boer, verslag: Moniek Brink)

In de topper tegen koploper Ter Apel VR1 heeft Fit Boys met 1-4 aan het langste eind getrokken. In een spannende wedstrijd waarin de lat en de paal door beide teams vaker geraakt werden dan het doelnet, waren de spitsen van Fit Boys uiteindelijk net iets scherper voor de goal. De doelpunten aan Fit Boy zijde kwamen op naam van Melany de Vries (2x), Mariska van Dijken en Janine Roek.

In de wetenschap dat Drenthina vorige week Ter Apel met 2-0 opzij had gezet, lag de weg richting de 2e plek in de competitie ineens weer open voor Fit Boys. Voor Ter Apel stond daarentegen ook nog een kampioenschap op het spel. Kortom: alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd.

In de beginfase van de eerste helft ging het gelijk op. Het was al vrij snel duidelijk dat beide ploegen voor de overwinning wilden gaan en lieten daarbij zien dat met verzorgd voetbal te willen bereiken. Dit leverde mogelijkheden aan beide kanten op. Waar eerst Ter Apel de lat raakte aan de ene kant, was het Melany de Vries die namens Fit Boys de lat raakte uit een mooie verzorgde aanval aan de andere kant. Er werd goed gecombineerd en ondanks het gezellige teamfeest op vrijdagavond, oogde iedereen fris. Een goed voorbeeld van de instelling deze middag was Daniëlle Tol, die haar mannetje goed stond. Ondanks dat ze niet de grootste is gooide zij op de juiste manier de beuk er in en won ze haar duels. Het was dat de keeper van Ter Apel een aardig balletje kan tegenhouden, maar anders was Fit Boys al snel op voorsprong gekomen. Uiteindelijk kwam deze voorsprong er alsnog. Een lange uittrap van Martina Boer werd goed aangenomen door Melany de Vries. Ondanks een dubbele dekking wist zij met de bal aan de voet er tussendoor te glippen en in de verre hoek raak te schieten voor de 0-1.

Vervolgens was het de beurt aan Ter Apel. Na een lichte overtreding van Fit Boys had de bal gezien de positie op de stip gemoeten. De scheidsrechter gaf echter een vrije trap op de 16-meter. Voor het vervolg maakte dit uiteindelijk niets uit. De bal werd in één streep in het dak van het doel geschoten waarmee de stand weer gelijk was. Ondanks de opbeurende en positieve woorden leek Fit Boys hierdoor toch een beetje van slag. In het tweede bedrijf van de eerste helft werd Ter Apel namelijk sterker en sterker. De bal ging makkelijk rond en Fit Boys had moeite om er uit te komen. In deze periode werd opnieuw de lat geraakt door Ter Apel en wist Martina Boer vervolgens ter nauwernood de bal voor de lijn weg te grissen. Ondanks de druk van Ter Apel bleef Fit Boys overeind en werd een achterstand voorkomen.

Versterkt met Janine Roek en Sanne Kiers liet Fit Boys direct na rust zien dat het voor meer kwam dan een punt. Praktisch vanaf de aftrap werd er gelijk goed gebruik gemaakt van beide dames, waarna Sanne Kiers het vijandelijke doel onder vuur nam en de paal raakte. Dit bleek een voorbode van wat nog komen zou die tweede helft. Op het kunstgrasveld werd er prima getikt en gecombineerd. Goed samenspel leidde dan ook tot de 1-2. Janine Roek ging er weer eens vandoor, zag de vrijstaande Melany de Vries op de 16 meter, die vervolgens de bal goed binnenschoot.

Ondanks de doorsprong was het nog steeds erg spannend. Ter Apel bleef de aanval zoeken en werd ook meerdere keren gevaarlijk. Sanne Kiers en Annelotte Hilhorst meenden daarbij ook nog een handje te moeten helpen. Eerst schoot Sanne Kiers de bal uit een voorzet op de eigen lat, Annelotte Hilhorst mikte ‘m even later net iets hoger, maar gevaarlijk was het wel. Gelukkig had Martina Boer wat dat betreft, evenals de keeper van Ter Apel overigens, een engeltje op de schouder, waardoor het balletje steeds net goed viel. Want ook de lat van Ter Apel werd in de tweede helft nog meermaals geraakt. Dat dit overigens niet altijd verkeerd hoeft te zijn bewees Mariska van Dijken. Een hoge voorzet van Janine Roek ging aan alle aanvallers voorbij, maar Mariska van Dijken was doorgeschoven en schoot vanaf rechts diagonaal in de kruising raak, via de onderkant van de lat: 1-3.

Sommige speelsters van Ter Apel leken wat gefrustreerd te raken door de tussenstand, waardoor er hier en daar wat irritatie ontstond op het veld. Er werd meermaals nagetrapt en er werden geniepige overtredingen gemaakt. Het beste antwoord dat je dan kunt geven, werd er ook gegeven. Dit keer ging Melany de Vries er op links vandoor en nu stond Janine Roek op de 16 meter de bal op te wachten. Ze stuurde haar tegenstander met een schijnbeweging het bos in zodat ze ruimte had om de bal vervolgens in het doel raak te schieten. Met de 1-4 tussenstand was de wedstrijd gespeeld. Achterin werd ‘de pot’ (op verzoek van Melany de Vries) dichtgehouden en voorin werd de wedstrijd lekker uitgespeeld.

Er kwamen nog wel wat kansjes, maar de goedspelende keeper van Ter Apel wist erger te voorkomen voor de ploeg die deze competitie lang op het kampioenschap afstevende. Na de derde nederlaag op rij lijken ze dat nu te kunnen vergeten. Sterker nog, Fit Boys heeft momenteel de beste papieren om achter Drenthina op de tweede plek te eindigen. Om dat te bereiken zal de stijgende lijn van de afgelopen week vervolg moeten krijgen tegen KZC ‘08, dat volgende week de tegenstander is.

Lees dit verslag en alle andere info van FIT Boys VR1 en MA1 na op www.fitboysdames.tk.