FIT Boys VR1 wint ondanks matig spel

30 mei 2015

Fit Boys VR1 heeft de competitie afgesloten met een 0-4 overwinning. In een zeer matige wedstrijd namen de vrouwen uit Beilen pas na rust afstand van nummer laatst Gasselternijveen. De doelpunten kwamen op naam van “de vrouw in vorm” Marieke Fledderus (2x) en Mariska van Dijken.

Na een ochtend vol plensbuien werd er uiteindelijk onder een heerlijk zonnetje voor de laatste keer dit seizoen een officiële wedstrijd gespeeld. Gasselternijveen kon bij een gelijkspel de rode lantaarn nog aan Schoonebeek overdragen, Fit Boys wilde nog graag 2e worden, wat alleen bij winst mogelijk was. In tegenstelling tot de week ervoor werd er begonnen met 11 tegen 11 (ook geëindigd overigens). Fit Boys begon vrij aardig aan de wedstrijd. Er werd redelijk overgespeeld en er was dreiging vanaf beide flanken. Astrid Snijder had ook weer gevaarlijke voorzetten in huis. De openingstreffer was dit keer voor Marieke Fledderus, die de laatste tijd goed op dreef is. Eigenlijk zonde dat het seizoen zo goed als ten einde is. Het was weer Astrid Snijder met een mooie, hoge voorzet. Fledderus bedacht zich niet en kopte de bal tegen de touwen: 0-1. Dit was verreweg het hoogtepunt van de eerste helft. Fit Boys viel ver terug en Gasselternijveen was niet bij machte om veel verder te komen dan sporadisch bij de 16-meter. De werkzaamheden van keeper Martina Boer waren niet veel anders dan het nemen van doeltrappen en het verwerken van terugspeelballen.

De Beilenaren hadden zich voorgenomen om de 2e helft te laten zien waar ze goed in zijn: goed, verzorgd voetbal en met overtuiging. Niet voor niets was de tweede plaats nog binnen handbereik en was Fit Boys dit seizoen lange tijd titelkandidaat. Direct vanaf de aftrap was er gevaar, via Sanne Kiers en Elise Boelen die vanaf links goed combineerden. Dit leek veelbelovend, maar helaas werd hier geen vervolg aan gegeven. Net als in de 1e helft voetbalde Fit Boys niet op haar eigen niveau. Niet dat Gasselternijveen kansen had gevaarlijk te worden, maar de bezoekers gaven voetballend simpelweg niet thuis. Passes kwamen niet aan, schoten belandden in de handen van de keeper of gingen naast. Het was het allemaal gewoon net niet vandaag. Gelukkig wilde Marieke Fledderus alvast in de juiste sferen komen, voordat het feestje met Normaal van start zou gaan, dus die moest en zou nog eenmaal op het scorebord komen. En dat lukte. En daar was ze maar wat blij mee en dus liet ze alvast even één van haar dance moves zien. Met een paar borrels achter de kiezen ziet dat er overigens vast wat soepeler uit…

Ondanks dat het er allemaal niet zo best uitzag deze middag liep Fit Boys nog wel verder uit. Uit de kluts werd de 0-3 gemaakt en Mariska van Dijken liet met een mooi afstandsschot de keeper nog eenmaal kansloos en zette de eindstand daarmee op 0-4. Het hoogtepunt van de 2e helft vond plaats in de 85e minuut. De laatste wedstrijd van het seizoen betekende namelijk ook de laatste wedstrijd voor een 3tal dames, die jarenlang in vrouwen 1 hebben gespeeld. Janine Roek (blessureleed), Leola Metzemaekers (werk) en Kelly van der Velde (werk) zagen zich allen genoodzaakt een (voorlopig) einde te maken aan hun loopbaan bij Fit Boys. We zeggen ‘voorlopig’, omdat de deur natuurlijk altijd open staat en de gezelligheid van dit team altijd zal blijven trekken. We verwachten de dames uiteraard ook nog wel eens langs de lijn volgend seizoen.

Hoewel het spel niet om aan te gluren was in deze wedstrijd, betekende de overwinning wel dat op de slotdag de 2e plaats nog werd binnengesleept. Ondanks dat het team dit seizoen lange tijd om de 1e plaats streed, voelt dat toch wel erg goed. Want na de enorme vormdip, waar na de winterstop toch wel sprake van was, had niemand meer verwacht dat het team zich zo goed zou herstellen. Toen de juiste vorm eenmaal weer gevonden was, bleek het team weer onoverwinnelijk, met of zonder goed voetbal. Nu kan er alvast met spanning uitgekeken worden naar volgend seizoen: hoe zullen de teams er uit gaan zien? Kan vrouwen 1 dan opnieuw een serieuze gooi naar het kampioenschap doen? Of zullen de vrouwen volgend seizoen in het bekertoernooi hoge ogen gaan gooien? Dat is voorlopig nog toekomstmuziek. Nu eerst het seizoen gezellig afsluiten met nog één toernooi te gaan en met de nodige (BBQ) feestjes.