Wij hebben bij ST Beilen/FIT Boys ook een droom!

6 augustus 2017
de Webmaster

Wij bij ST Beilen/FIT Boys hebben ook een droom, net zoals de droom van de Oranje Leeuwinnen (lees verderop in dit artikel meer over deze droom). Wij willen het voetbal in de gemeente Midden-Drenthe en de provincie Drenthe en Noord-Nederland op een hoger niveau brengen en de meisjes- en vrouwelijke talenten maximaal ontwikkelen. En de eerste stap is 2 jaar geleden gezet door ST Beilen/FIT Boys op te richten. Door voldoende meisjes- en vrouwenteams te hebben, kunnen meiden en vrouwen op hun eigen niveau trainen en spelen en dat maakt ze beter en bindt ze aan de vereniging. En worden de meiden en vrouwen dan allemaal een Lieke Martens of een Vivianne Miedema. Nee, maar het kan wel en dromen mag….

En kijk waar deze dames van Oranje vandaan komen. Lieke Martens (24 jaar) voetbalde in de jeugd bij RKVV, Olympia’28 en HvA en nu via o.a. Heerenveen, Rosengard speelt ze in het nieuwe seizoen bij Fc Barcelona. Vivianne Miedema (21 jaar) begon op 5 jarige leeftijd in Hoogeveen bij HZVV en later bij De Weide, waar ze tot haar 15e met en tegen jongens voetbalde. Op haar 8e werd ze al gevraagd voor de jeugdselectie van de KNVB en vanaf haar 10e speelde ze interlands. Op haar 15e ging ze naar Heerenveen om aan de meisjes- en damescompetitie deel te nemen en speelde zij op 18 jarige leeftijd al bij Bayern Munchen en maakt in het nieuwe seizoen de overstap naar Arsenal. En zie deze dames eens schitteren op het EK 2017 voor Vrouwen in eigen land! Zij speelden samen met de andere Oranje Leeuwinnen de finale op zondag en wonnen! Europees Kampioen! Gefeliciteerd!

Als je als meisje/vrouw van voetbal houdt, dan is dat toch je droom? Dan is de eerste stap lid worden van een voetbalclub en dat kan ik Beilen vanaf 4 jaar bij FIT Boys, waar je ook gewoon bij de jongens voetbalt net zoals Vivianne. Vanaf 13 jaar kun je bij de meidenteams van ST Beilen/FIT Boys gaan voetballen, of toch nog gewoon bij de jongens als je het niveau aankunt. De ST Beilen/FIT Boys is een samenwerkingsverband tussen vv Beilen en cvv FIT Boys op meisjes- en vrouwengebied. Beide verenigingen hebben 2 seizoen geleden de handen in één geslagen en zijn de samenwerking aangegaan. En dat alles om het meisjes- en vrouwenvoetbal in Beilen en de gemeente Midden-Drenthe naar een hoger plan te tillen en om elkaar te versterken en te complementeren.

5 vrouwen- en meisjesteam
De ST brengt 5 teams in de wei, namelijk de meisjes onder de 15 (13 – 14 jaar), de meisjes onder de 17 (15 – 16 jaar), de Vrouwen 1 (18+, 3e klasse), Vrouwen 2 (18+, 5e klasse) en Vrouwen 3 (18+, 7×7 op vrijdagavond). De ST-teams combineren prestatie met gezelligheid en de teams maken onlosmakelijk onderdeel uit van beide verenigingen en de vrouwen bekleden ook diverse vrijwilligersfuncties, zoals in de begeleiding van de meisjesteams, de activiteitencommissie en de technische commissie. Bij vv Beilen en FIT Boys spelen de meisjes tot 13 jaar met de jongens mee en echt talentvolle meiden zelfs tot 15 jaar (dit seizoen 1 meisje bij vv Beilen en 2 bij cvv FIT Boys). De vrouwen en meisjes krijgen gedegen trainingen van gediplomeerde trainers en Vrouwen 1 streeft na zo hoog mogelijk te spelen (in het nieuwe seizoen 3e klasse).

St Beilen/FIT Boys VR3 7×7
Het 7×7-damesteam, die onder de vlag van vv Beilen en cvv FIT Boys voetballen in de ST Beilen/FIT Boys VR3,  is een gezellig en sportief damesteam. In het seizoen 2015/2016 is dit team opgezet en voetbalt nu al voor het tweede seizoen in de competitie. Zo’n 13 vrouwen trainen en spelen met heel veel plezier. Het team heeft heel veel geleerd, is enorm gegroeid qua voetballend vermogen en tactisch inzicht. Maar bovenal, is het team een echt team geworden met een groep jonge vrouwen die het vooral heel erg gezellig met elkaar hebben. En plezier is de basis tot succes en de prestaties werden gedurende het seizoen alleen maar beter.

Nieuwe vrouwen en meisjes
Daarnaast zijn nieuwe speelsters voor de 2 seniorenteams, de 2 jeugdteams of gewoon de jongensteams altijd welkom. Dus ben jij een sportief meisje of vrouw en lijkt het jou leuk om in teamverband te sporten, dan is voetballen bij FIT Boys of ST Beilen/FIT Boys zeker iets voor jou. Kom op maandag of woensdag eens vrijblijvend meetrainen. Of word direct lid en meld je aan! Voor info en aanmelden mail naar ledenadministratie@fitboys.nl of damesteamsvvbeilen@hotmail.com. Je bent van harte welkom en zult je snel thuis voelen!

De droom van de Oranje Leeuwinnen

De afgelopen weken hebben we volop genoten van de Oranje Leeuwinnen op hun eigen EK. Zijn hadden een droom, de droom om Europees kampioen te worden. En dat is ze gelukt! Hoe knap is dat! Maar dat is het gevolg van een jarenlang zorgvuldig uitgestippeld beleid bij de KNVB. Die hebben het meisjes- en damesvoetbal heel veel aandacht gegeven en de door hun opgezette voetbalpiramide werkte uitstekend. Beleid van de KNVB is om de jongste meiden tot 13 en als ze het niveau aankunnen tot 15 jaar bij de jongens te laten voetballen onder maximale weerstand zodat ze technisch, tactisch en fysiek alleen maar beter worden (LEES HIER het interview met vrouwenvoetbalicoon Daphne Koster over gemengd voetballen). Echt talentvolle meiden worden uitgenodigd voor de regioselectieteams (LEES HIER meer over dit Jeugdplan Nederland (JPN) van de KNVB) en trainen met andere talentvolle meiden om nog beter te worden. Vanaf 14/15 jaar spelen deze meiden als ze goed genoeg zijn ook in de oranje selecties.

Na de jeugd tot 13/15 jaar bij de jongens te hebben doorlopen, stromen ze door naar de meiden- en vrouwencompetities, maar blijven ook in beeld bij de KNVB (JPN). De echt grote talenten blijven in beeld bij de Oranje Vrouwen O17, O19 en het A-team en spelen dus hun interlands op niveau. Ook stromen zij door naar de competities in de Europees sterke landen (Duitsland, Engeland, Frankrijk en Zweden). En dat heeft geresulteerd in een heel talentvol Nederlands vrouwenelftal die nu na jaren hard werken Europees kampioen is geworden.