SJO ZVC ’14 maatje te klein voor Beilen / Fit Boys VR1

10 oktober 2015

(Verslag: Moniek Brink, foto’s: Willeke de Boer, kijk voor meer info over VR1 op de ST Beilen/FIT Boys-website)

Beilen / Fit Boys VR1 heeft opnieuw een ruime overwinning behaald. Hoewel er gezien de ranglijst (nummer 4 tegen 5) een spannende wedstrijd verwacht mocht worden, waren het toch vooral de Beilenaren die het spelbeeld bepaalden. Mede dankzij een hattrick van Elise Boelen werd het 1-6 in Gasselte.

Nadat het juiste sportpark gevonden was, konden de Beiler dames aan de bak tegen SJO ZVC. Beilen / Fit Boys vloog behoorlijk goed uit de startblokken. Binnen enkele minuten was al 2x de paal geraakt en de toon gezet. Er werd goed gevoetbald en de ballen werden snel voorgezet. Dit resulteerde al snel in een 0-1 voorsprong via Elise Boelen.

ZVC ging vervolgens scherp op buitenspel spelen, waardoor vele aanvallen stranden. Wanneer men de verdediging echter voorbij was, lag het ook helemaal open. Hier profiteerde opnieuw Elise Boelen van, na een mooie steekpass vanaf de zijkant. De keeper werd ook goed omspeeld waarna de marge 2 was. Op slag van rust maakte Boelen haar hattrick compleet door gebruik te maken van een onoverzichtelijke situatie vanuit een corner.

Met een aantal frisse en snelle invallers werd geprobeerd in de 2e helft meer gebruik te maken van de ruimtes die achterin werden weg gegeven door de thuisploeg. Dit lukte mondjesmaat, ondanks de kansen werd er niet direct van geprofiteerd. Pas in de laatste 20 minuten kwam Beilen / Fit Boys weer tot scoren. Allereerst benutte Moniek Brink een penalty, waarna Melany de Vries profiteerde van balverlies achterin. De kers op de taart (of Snickers) kwam van gelegenheidsaanvaller Annelotte Hilhorst. Zij liep bij bal bij de 2e paal goed binnen na een voorzet van Melany de Vries. Tussendoor werd er nog onnodig een doelpunt weggegeven aan ZVC.

Komende week moet Beilen / Fit Boys VR1 flink aan de bak. Eerst komt Hollandscheveld VR2 midweeks op bezoek, aanstaande zaterdag komt koploper Ter Apel ’96 langs in Beilen. Willen de Beiler vrouwen aanhaken bij de top 3 dan moeten beide wedstrijden gewonnen worden. Woensdag wordt er om 19.30uur afgetrapt, zaterdag om 12.45uur.