Spannende voorrondes ST Vrouwen Zaaltoernooi

13 januari 2018

Toen na 22:30 uur de stofwolken in de Drenthehal in Beilen waren opgetrokken, waren de 8 finalisten van het Bosman Noord – ST Beilen/FIT Boys Vrouwen Zaaltoernooi bekend. Grenzland Laarwald VR1, NWVV/Titan VR1, Pesse VR1, HS’88 VR1, Pesse MO17, ST Beilen/Beilen VR1, VKW VR1 en De Weide VR4 plaatsten zich voor de Finale-avond 20 januari vanaf 17:00 uur.

In poule A waren er twee teams die er duidelijk bovenuit staken en dat waren Grenzland Laarwald (D) en NWVV/Titan. Zij haalden beide 10 punten en speelden alleen onderling gelijk (1 – 1). De Weide VR4 plaatste zich als één van de twee beste nummers 3 ook voor de finaleavond (met 6 punten). Drenthina VR2 en ST Beilen/FIT Boys MO17-1 hadden het moeilijk. Vooral de meiden van MO17-1, maar zij hadden wel een leerzaam en gezellig toernooi.

In poule B was Pesse VR1 de sterkste met de volle winst (9 uit 3). HS’88 VR1 was goede tweede (6 uit 3) en beide andere pouledeelnemers ST Beilen/FIT Boys VR2 en LEO VR1 haalden 1 punt (onderling gelijkspel (1 – 1)). Pesse VR1 en HS’88 VR1 gingen zo door naar de finale.

In Poule C was er een verrassende winnaar, Pesse MO17-1. Dit jonge team speelde verrassend en fris zaalvoetbal en speelde alleen gelijk tegen VKW VR1 (0 – 0). Met 10 punten werden zij eerste. ST Beilen/FIT Boys VR1 verloor met 0 – 1 van Pesse MO17-1, maar met 9 uit 4 werden zij tweede. Ondanks het verlies in de laatste wedstrijd tegen ST Beilen/FIT Boys VR1, ging VKW VR1 als één van de twee beste nummers 3 (7 uit 4) wel door naar de finaleavond. Helaas was voor Witteveense Boys VR1 en De Weide VR2 het toernooi na deze avond ten einde.

Er was veel publieke belangstelling, er werd 83 keer gescoord in 26 wedstrijden (3,19 gemiddeld per wedstrijd) en de grootste uitslagen waren twee maal en 8 – 0. Maar het belangrijkste was dat er met veel plezier en op sportieve wijze werd gestreden om de 8 plaatsen in de finale. De organisatie kan terugkijken op een prima zaalvoetbalavond voor de dames in de Drenthehal.

Zaterdag 20 januari starten de wedstrijden op 17:00 uur. Vooraf zal geloot worden om zo twee poules van 4 te bepalen. De nummers 1 en 2 uit de poules spelen kruisfinales en de (troost)finale om zo de eerste 4 plekken te bepalen. De nummer 3 en 4 uit de poule spelen om de 5e t/m de 8e plek.