Sportgala: FIT Boys draagt ST Beilen/FIT Boys voor

21 november 2016
de Webmaster

De ST’s voorzien in een behoefte voor het meisjes- en vrouwenvoetbal in de Beilen en Midden-Drenthe. Veel meisjes en vrouwen uit Beilen en omliggende dorpen weten de weg te vinden naar het sportpark in Beilen om daar te kunnen voetballen onder de vlag van de ST’s.

Het belang van de gezamenlijke samenwerking tussen vv Beilen en cvv FIT Boys is dusdanig dat er inmiddels 5 elftallen actief zijn in de KNVB–competities.

De nominatie van deze samenwerking is dan ook bedoeld als een extra stimulans om dit initiatief verder te ontwikkelen. Op deze manier kunnen beide verenigingen op brede schaal voetbal blijven aanbieden voor vrouwen en meisjes in Beilen en Midden Drenthe.

In mei 2016 is er door beide besturen een intentieverklaring getekend waarin is afgesproken dat er drie jaar lang wordt samengewerkt. In deze drie jaar krijgt de werkgroep die de ST’s aanstuurt de gelegenheid om beleid te ontwikkelen, praktische zaken op elkaar af te stemmen, veel details te regelen.

Het eerste zichtbare resultaat is al geboekt. De werkgroep heeft een nieuw tenue voor de samenwerkende teams gepresenteerd. Dit nieuwe tenue geeft gelijk al een ‘gezicht’ aan de samenwerking.

Ook uit de resultaten blijkt dat de samenwerking vruchtbaar is. Het najaar leverde een kampioen op in de najaarscompetitie.