St Beilen/Fitboys VR1 – DIVA’83 VR1

15 september 2020

We beginnen dit seizoen weer in de 2e klasse. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Ylona en Danitsja, beide speelsters hebben besloten om bij een andere club verder te gaan.
Dus we zijn nog met 9 speelsters overgebleven. Onze eerste wedstrijd werd met 8-0 gewonnen van Drs. Vijfje Vr10. Nu kwam voor ons het onbekende team DIVA’83 Vr1. Debora was vanavond door ziekte afwezig.

Na onze handen ontsmet te hebben, was het tijd om ons klaar te maken voor de wedstrijd.
Na de warming-up hebben we Rianne Z nog vol onder vuur genomen, zodat ze met gevoelloze handen de wedstrijd kon beginnen.

Meneer Zomer floot voor het begin van de wedstrijd, dus we konden los. Na een minuut of 10 aangeklooid te hebben stond het nog steeds 0-0. Het leek wel alsof er extra spanning op deze wedstrijd zat. Snel keek ik naar de tribune en zag ik dat we weer bulten publiek hadden, maar ja dat zijn we wel gewend. Wel zag ik een onbekend iemand op de tribune zitten, maar ja het kan natuurlijk ook zijn dat zelfs onze tegenstanders een keer publiek had meegenomen. Inmiddels waren we weer een paar minuten verder en kregen we een corner. Sanne was diegene die achter de bal ging staan, ze nam een aanloop en gleed onderuit en lag als een vis op het droge te spartelen op de grond. Na deze afgang mocht ze hem alsnog nemen en schoot ze van 5 meter afstand vol tegen Charissa aan. Inmiddels hadden we Sanne maar ff gewisseld en kwamen we erachter dat haar grote liefde voor het eerst op de tribune voetbal zat te kijken naar haar. Na een bemoedigend woordje kon Sanne er weer in en was de spanning er een beetje af. Charissa had alleen nog een appeltje te schillen met Sanne en schoot dan ook binnen een paar minuten 2 x vol tegen Sanne aan, zodat ze weer ff met beide benen op de grond stond. Inmiddels begonnen we weer wat te voetballen en kwam Elise van achteruit opstormen en ging een dubbele kaats met Joanne aan. Elise zette uiteindelijk Joanne alleen voor de keeper en die schoot beheerst de 1-0 binnen.

Nog met een aantal minuten te gaan vond Charissa het nog leuk om tijdens de wedstrijd de bal als een zeehondje 4 keer hoog te houden. Als het allemaal een voor opgezet plan was dat weten we niet, maar het leek wel grappig.

Rust.

Nadat we onze eigen bank mee hadden genomen naar de andere kant, konden we evalueren hoe het eigenlijk ging.
De conclusie was dat we veel beter konden; minder dribbelen en meer combineren.

De tweede helft begon goed. Binnen een paar minuten hadden we al meerdere dikke kansen gehad. Bij één van deze acties kwam Charissa zoals altijd opstormen vanaf de rechterkant. Ze gooide er een panna uit en haalde de achterlijn. Ze trok hem voor op Sanne en die schoot 3 maal achter elkaar op de keeper.

Het doelpunt zat er aan te komen. Uit een goede onderschepping van Elise kon ze zo de spits Sanne inspelen. Sanne draaide zich open en schiet zo tussen de benen van de uitstormende keeper door, 2-0.
De 3-0 kwam ook van Sanne, door wederom goed druk te zetten van Laura en Sanne. Sanne onderschepte de bal en ging alleen af op de keeper, dit keer schoot ze langs de keeper en maakte zo haar 2e van de avond.
Inmiddels was onze tegenstander conditioneel kapot gespeeld en kwam de 4-0 uit een snelle combinatie van Charissa en Sanne.
Het laatste doelpunt van de avond was één voor Charissa. Rianne O ging op snelheid langs de linkerkant en haalde de achterlijn, ze haalde de bal terug op de inlopende Charissa die de bal keihard diagonaal in schoot.

Voor de 2e keer hebben we geen enkele tegendoelpunt gehad, door o.a. het goed optreden van onze keepert Rianne Z en Elise die het van achteruit prima neerzetten met zijn tweeën. Het goede omschakelen van de rest van het team zorgt ervoor dat we na 2 wedstrijden 13 doelpunten voor hebben en 0 tegen.