ST Beilen/FIT Boys in de schijnwerpers op Sportgala

27 januari 2017
de Webmaster

https://www.facebook.com/DeKrantVanMiddenDrenthe/videos/520932568030650/

ST Beilen/FIT Boys is het vruchtbare samenwerkingsverband tussen vv Beilen en cvv FIT Boys op het gebied van meisjes junioren en dames senioren. En beide verenigingen hadden de ST Beilen/FIT Boys voorgedragen voor de aanmoedigingsprijs op het Sportgala Midden-Drenthe. Tijdens dit gala kreeg de samenwerking geen prijs, maar wel de aandacht die het verdiende. Voormalig international Silvia Smit (96 interlands) vertelde vol passie over haar jeugd-, ere divisie- en interlandcarriĆØre. Ze speelde tot en met de B-junioren gewoon tussen de jongens en dat heeft haar fysiek, technisch en tactisch beter gemaakt en mede haar voetballoopbaan bepaald. Daarna was het woord aan Gertjan Beikes (vv Beilen) en Johan Boer (cvv FIT Boys) om over de mooie en succesvolle samenwerking te spreken. Stip op de horizon is voor de ST (Samenwerkende Teams) een meisjes en vrouwenvoetbalbolwerk in Midden-Drenthe. Johan Boer deed een oproep aan VKW (aanwezig in de zaal) en alle andere verenigingen in de gemeente met meisjes- en vrouwenvoetbal om samen te werken. Een nobel streven.

Mooi is het ook te zien dat de samenwerking breed wordt opgepakt binnen de beide verenigingen. Zo werd in januari al voor de 6e keer het Bosman Noord – ST Beilen/FIT Boys Vrouwen Zaaltoernooi georganiseerd, met als winnaar ST Beilen/FIT Boys VR1. Ook hebben beide verenigingen een eigen tenue gekozen (oranje-zwart) waar de ST-teams in zullen gaan voetballen na de winterstop.

De meisjes- en damesteams hebben een grote aantrekkingskracht binnen de gemeente en provincie. De dames en meisjes komen niet alleen uit Beilen, maar ook uit Hooghalen, Wijster, Westerbork en zelfs Assen. Er is altijd ruimte voor meisjes en dames bij de 3 seniorenteams (VR1, VR2 en VR3 7×7) en de 2 juniorenteams (MO17 en MO15). Nieuwe leden of belangstellende kunnen zich aanmelden via ledenadministratie@fitboys.nl of damesteamsvvbeilen@hotmail.com.

Twijfel je nog of wil je eens meetrainen (dat kan altijd bij de ST-teams!), dan is er speciaal voor deze meisjes tot en met 11 jaar een Vriendinnenmiddag op woensdag 22 februari van 15:00 tot en met 17:00 uur op Sportpark Noord-West. Niels Maagd (eigenaar Football Skills Drenthe en Hoofd Jeugdopleiding vv Beilen) is bereid gevonden training te geven aan meisjes die al lid zijn van cvv FIT Boys of vv Beilen, maar ook potentiƫle nieuwe leden. Aanmelden kan bij Niels Maagd zelf op 06-24503316 of nielsmaagd@gmail.com.