ST Beilen/FIT Boys VR1 bekert door, MO17 niet

26 oktober 2016
de Webmaster

Woensdagavond speelden ST Beilen/FIT Boys VR1 en MO17 beide voor de beker. VR1 deed dat in de 1e KO-ronde en MO17 nog in de poulefase. Voor beide gold één devies: Winnen om door te gaan naar de volgende ronde.

ST Beilen/FIT Boys VR1 speelde op het hoofdveld van Sportpark Noord-West een ware bekerkraker tegen ST VHK/SVBS VR1, een knotsgekke wedstrijd. Beide teams namen een voorsprong en lange tijd leek VR1 de winst te pakken (tussenstand 5 – 3). Toen VHK/SVBS VR1 de 5 – 4 maakte ging het nog stormen voor het Beilen/FIT Boys-doel. Een bal op de lat en nog enkele hachelijke momenten leek de gelijkmaker op te leveren, maar deze viel niet. Zo vochten de Jumbo-dames de 5 – 4 over de streep en bekeren door.

ST Beilen/FIT Boys MO17 zou een thuiswedstrijd spelen, maar door de thuiswedstrijd van VR1 werd de wedstrijd omgedraaid en ging de ploeg naar Oosterwolde om tegen SJO JV Oostenburg MO17 te spelen. Dit bleek een erg goed team te zijn, met enkele zeer goede speelsters met name de spitsen. De eerste helft waren de teams nog wel aan elkaar gewaagd, maar na blessure van laatste vrouw June Kiers moest coach Jan Kiers het team noodgedwongen omzetten. Midmid Regina Oldenbeuving ging laatste man spelen en linkshalf Ilja Beuling midmid. Bij een snelle uitval van Oosterwolde was het middenveld even niet bij de les en was de verdediging uit positie en scoorde Oosterwolde de 0 – 1. Ondanks de technisch vaardige spitsen van Oosterwolde speelden verdedigers Marit, Sofia en Jolien een sterke wedstrijd en gaven de spitsen bijna geen ruimte. Op het middenveld vochten de dames veel duels uit en voorin hadden Lotte Oosting en Liselore Wijnholds enkele kleine kansjes. De 2e helft ging Lotte Oosting laatste vrouw spelen en ging Regina terug naar midmid. Oosterwolde hield de overhand en liet de bal goed rond gaan en bediende steeds weer de rappe spitsen. Marit en Jolien hadden het lastig en Oosterwolde kreeg meerdere kansen om te scoren. Keeper Anouk speelde een ijzersterke wedstrijd en pakte vele ballen met name één-op-één. Toch moest zij en het team nog 1 doelpunten toestaan (0 – 2). Aan de andere kant kreeg het team nog enkele kleine kansjes, maar ook de Oosterwolde-keepster stond haar ‘mannetje’. Zo won Oosterwolde toch wel terecht met 0 – 2, zij waren de betere ploeg. Een goede leerschool voor ST Beilen/FIT Boys MO17. SJO JV Oosterwolde MO17 gefeliciteerd en succes in de volgende bekerronde!

ST Beilen/FIT Boys VR1 is zaterdag vrij, MO17 reist naar Hoogeveen om tegen HZVV MO17 hopelijk het najaarskampioenschap binnen te slepen. Aanvang wedstrijd 10:30 uur.