ST Beilen/FIT Boys VR1 bekert verder

24 oktober 2015

(Verslag: Moniek Brink, foto’s: Rianne Zantinge, kijk voor meer info op de ST Beilen-FIT Boys-site)

ST Beilen / Fit Boys VR1 heeft de volgende ronde van de beker bereikt. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was het een vrij zware wedstrijd voor de Beilense vrouwen. Toch stond er na 90 minuten een keurige 5-0 stand op het scorebord.

Zoals vooraf al verwacht zat de stootkracht van Tonego vooral voorin. Er zat veel beweging in het spel van de bezoekers, wat tot veel verwarring leidde bij Beilen / Fit Boys. Gelukkig kwam het gevaar vooral tot aan het 16-meter gebied en werd keeper Martina Boer niet echt getest. Dat Beilen / Fit Boys zelf ook meer dan genoeg kwaliteit voorin heeft lopen werd al vrij snel duidelijk. Een goede aanval werd door Joanne Nederhoed genadeloos afgemaakt: 1-0. Nog geen 10 minuten later wist Melany de Vries op aangeven van Isa Mensing de score te verdubbelen.

Ondanks de ruime voorsprong was de overwinning nog lang niet in de pocket. Tonego zocht veelvuldig de aanval en de thuisploeg had het geluk dat de dames uit Luttelgeest het vizier niet op scherp hadden staan, want kansen kregen ze wel degelijk. Zoals de oude voetbalwet luidt, ‘als je zelf niet scoort, valt ‘ie aan de andere kant’, scoorde Melany de Vries op slag van rust de 3-0.

Ook in de tweede helft wist Beilen / Fit Boys niet de rust te vinden, waardoor de dames niet in hun gewilde spelletje kwamen. Dit was zeker de verdienste van de tegenstander, die er kort op zat en veel verwarring zaaide met positiewisselingen. Dit maakte ook dat de wedstrijd voor de toegestroomde toeschouwers niet zo mooi was als dat men dit seizoen gewend is (of zijn ze dan gewoon verwend?). Weinig vloeiende combinaties en veel gebaseerd op toeval.

Pas toen Tonego met 10 man kwam te staan in verband met blessures, kwamen er weer combinaties bovendrijven. Astrid Snijder, tot dan toe vooral verdedigend in het stuk voorgekomen, kwam er weer een paar keer goed langs en wist met een afgemeten voorzet het hoofd van Isa Mensing te vinden. Van dichtbij kopte zij de bal achter de gelegenheidskeeper van Tonego. Het slotakkoord van deze middag kwam van Melany de Vries, zij bepaalde de eindstand in de laatste minuut op 5-0.

De dames hebben in deze wedstrijd laten zien ook zonder vloeiende combinaties een goede uitslag neer te kunnen zetten. Tonego was zeker een van de betere tegenstanders tot nu toe, maar staat aan het eind van de rit wel met lege handen. De 0 achterin wordt gekoesterd en het vizier gaat weer richting de competitie. Die wordt volgende week hervat met een uitwedstrijd tegen SVBC VR1.