ST Beilen/FIT Boys VR1 wint bekerthriller

21 november 2015
de Webmaster

De ST Beilen / Fit Boys vrouwen 1 hebben de volgende ronde in de beker bereikt door met 1-0 van WTTC/Udiros VR1 te winnen. Door eigen toedoen werd de wedstrijd ongemeen spannend en eindigde de wedstrijd als een ware thriller.

Voor het eerst werd er gespeeld op het sportpark van HH Combi in Hijken. Dat dit sportpark niet berekend is op zoveel wedstrijden op één dag, bleek allereerst bij het betreden van de kleedkamer (was nog bezet). Vervolgens moest de warming-up plaats vinden op een klein stukje groen tussen het hoofdveld, de toeschouwers en de speeltoestellen. Met 4 teams tegelijk wel te verstaan. Maar goed, de tegenstander had daar natuurlijk net zo goed last van, dus een gelijke voorbereiding.

De Beilenaren waren vooraf gewaarschuwd over het scorend vermogen van de bezoekers, maar waren ook op de hoogte van het feit dat er iedere wedstrijd wel een tegendoelpunt valt op te tekenen bij de Friezen. Dus was het motto: “Al win je maar met 1-0 vandaag, als je maar wint. Het maakt niet uit hoe”. Dat de vrouwen goed naar de trainer/coach Edwin Roijinga luisteren, bleek later op de middag…

Ondanks de niet optimale voorbereiding vloog Beilen/Fit Boys uit de startblokken. Al binnen een minuut viel er al een kans te noteren. Vervolgens stond er exact een minuut op het scorebord toen Elise Boelen goed oplette en in de rebound de 1-0 binnen werkte.

Na dit openingsdoelpunt werd de druk steeds verder opgevoerd op WTTC / Udiros, dat overigens uitstekend weerstand bood. Een kopbal van Dominique Verwaijen vloog rakelings over, Joanne Nederhoed was blijkbaar vergeten tosti’s te eten, want die miste tot twee keer toe voor open doel de bal. Daar tegenover stonden dreigende uitbraken van WTTC / Udiros, maar tot schoten op doel kwam het niet.

De eerste 20 minuten na rust gaven ongeveer hetzelfde beeld. Beilen / Fit Boys in de aanval en WTTC / Udiros die tegenhield. Grootste verschil was dat de Friezen nu niet eens meer van eigen helft kwamen, dus leek er geen vuiltje aan de lucht. Doordat de kansen, die er zeker nog genoeg waren, gemist bleven worden ontstond er bij de Friezen echter hoop. Wat er automatisch voor zorgde dat er bij Beilen / Fit Boys wat angst in sloop. Het gevolg: lange ballen naar voren en er werden nog fysiekere duels uitgevochten waarbij er voor iedere millimeter werd gestreden. Organisatorisch zag het er niet meer uit en paniek begon de boventoon te voeren. Het piepte en kraakte achterin en de spanning was te snijden, maar verder dan een gevaarlijk afstandsschot kwamen de bezoekers uiteindelijk niet.

De opluchting was vervolgens groot toen het laatste fluitsignaal klonk. Lichtelijk ontevreden over het feit dat het team het zich zo onnodig moeilijk heeft gemaakt, het had namelijk rustig ook 5-0 kunnen worden. Maar toch ook tevreden dat er op strijdlust en karakter óók gewonnen kan worden. Het was in ieder geval een goede generale op weg naar de wedstrijd die volgende week op het programma staat. Dan gaan de Beilenaren namelijk op bezoek bij koploper Musselkanaal.