ST Beilen/FIT Boys VR1 speelt nuttige oefenwedstrijd

15 augustus 2015
de Webmaster

(Verslag: Moniek Brink. Foto’s: Willeke de Boer, ST Beilen/FIT Boys-website)

Het combinatieteam Beilen / Fit Boys VR1 heeft zaterdag middag voor het eerst samengespeeld. De selectietrainingen zijn nog in volle gang, een aantal dames en meiden zijn nog op vakantie dus de definitieve selectie zal ongetwijfeld nog op een aantal plekken wijzigen. Toch werd er al heel behoorlijk gevoetbald, ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden: 0-6.

In de basiself waren alle 3 de ‘oude’ teams goed vertegenwoordigd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het af en toe wat onwennig oogde. Toch werd er prima weerstand geboden aan Drenthina VR1 dat komend seizoen in de 3e klasse uitkomt. In de eerste heft wisten de bezoekers 2x van afstand doel te treffen. Daar tegenover wist Beilen / Fit Boys wel enkele mogelijkheden te zetten, maar de scherpte was nog niet voldoende voor een treffer.

In de tweede helft werd er flink door gewisseld, want mede door het benauwde weer was het zwaar om te voetballen. Daardoor was ook kort op de man verdedigen er niet altijd even goed meer bij. Hierdoor kwam Drenthina wat makkelijker door de defensie heen, want geef ze een beetje ruimte en ze tikken er zo doorheen. In combinatie met wat foutjes leverde dat 4 doelpunten op. Net als in de eerste helft kreeg Beilen / Fit Boys wel kansen, maar ook nu kwam hier geen doelpunt uit.

Zodoende ging Drenthina als terechte winnaar van het veld, hoewel de uitslag wel enigszins geflatteerd genoemd mag worden. Er waren dan ook voornamelijk tevreden gezichten in Beilen. De speelsters hebben zich zodanig geprofileerd dat er voor de technische staf nog moeilijke keuzes gemaakt zullen moeten worden. Dat is natuurlijk alleen maar goed. Zoals het nu lijkt, gaat Beilen / Fit Boys met 2 leuke vrouwen teams de competitie waarbij voldoende talent aanwezig is.

Volgende week staat de eerste serieuze wedstrijd op het programma voor VR1. Dan komt ST Noordscheschut / Tiendeveen VR2 op bezoek voor de eerste bekerwedstrijd. Aftrap om 12.45uur op sportpark Noord-West.