ST Beilen/FIT Boys VR1 start competitie voortvarend

5 september 2015

(Verslag: Moniek Brink, foto’s: Willeke de Boer en Harmen Oldersma)

ST Beilen / Fit Boys VR1 is de competitie goed begonnen. NWVV/Titan werd met een kansloze nederlaag huiswaarts gestuurd. De teller bleef uiteindelijk bij 6-0 steken, al had de score nog veel hoger uit kunnen vallen.

Vanaf de eerste minuut liet Beilen / Fit Boys de intenties zien. De aanval werd gezocht er  en werd goed gecombineerd. Dit leverden een handvol goede kansen op en een hoop paniek in de verdediging van de bezoekers. Het vizier stond bij de Beilenaren echter niet op scherp waardoor er nog geen doelpunt te noteren viel. Gelukkig bleven de vrouwen goed druk houden, zonder te verslappen. Dit leverde ook de beloning op. Het was Isa Mensing die als eerste de bal voorbij de NWVV/Titan keeper wist te werken: 0-1.

Aan de andere kant kon NWVV/Titan nauwelijks gevaarlijk worden. Één uitbraak leek even dreigend te worden, maar dit werd goed opgelost door Mirjam Stehouwer, die de bal weg werkte. Gezien de kansen konden de doelpunten niet lang uitblijven. Het 2e doelpunt van de middag mocht op naam komen van Elise Boelen, die bediend werd door Joanne Nederhoed. Boelen omspeelde de keeper en tekende zo voor de 2-0. Isa Mensing bepaalde daarna de ruststand op 3-0. Op slag van rust werd Ylona Nap nog de wedstrijd uit geschopt, het valt te hopen dat de blessure mee valt.

Direct na rust werd door Beilen / Fit Boys het enige juiste antwoord gegeven op het spel van de tegenstander. Melany de Vries kreeg de bal vanaf rechts aangespeeld en schoot de bal vervolgens in één streep in de winkelhaak: 4-0. Het spel van de bezoekers veranderde in de tweede helft helaas niet.

Taak voor de jonge ploeg van Edwin Roijinga om vervolgens rustig te blijven. Dit ging gelukkig, soms wat moeizaam,  uiteindelijk goed, waardoor de score verder op kon lopen. Op aangeven van Melany de Vries, die goed doorzette, kon gastspeelster Deborah Jager van MB1 scoren bij haar debuut en dat deed ze dan ook, waardoor de teller op 5 doelpunten kwam te staan.

De thuisploeg hield de wedstijd prima onder controle. Ook de nog jonge Charissa Prins deed het goed als invaller. Ze zag naast haar verdedigende taken als voorstopper meerdere malen kans om in te schuiven, waardoor ze ook nog het vijandelijke doel onder vuur kon nemen. Helaas leverde het geen doelpunt op, maar gevaarlijk was het wel.

Er waren meerdere meiden op zoek naar een doelpunt. Zo bleef Joanne Nederhoed zoeken naar een gaatje, probeerde Leah Schans het eens van afstand en ook Sanne Kiers liet de mogelijkheden om het te proberen niet onbenut. Nadat Kiers de keeper al een aantal keren op haar pad had gevonden, maakte ze het de keeper nu wat moeilijker. De bal wat verder in de hoek geplaatst en de keeper kon ‘m alleen nog van richting veranderen: 6-0. Een mooi verjaardagscadeautje, voor de net 17-jarige (de taart was lekker!).

In de 2e helft werd Martina Boer getest of zij wakker was gebleven tussen de palen. Het enige echte gevaar van de wedstrijd werd echter prima gekeerd door Boer, waardoor zij die test ook weer doorstaan heeft. Er waren nog zat kansen in de wedstrijd om de score verder uit te breiden, maar de meiden hebben waarschijnlijk nog wat kruid bewaard voor komende woensdag. Dan staat er namelijk nog een bekerwedstrijd op het programma. Hollandscheveld VR2 wordt dan om 19.00u verwacht op sportpark Noord-West voor de laatste poulewedstrijd.