ST Beilen/FIT Boys VR1 wint eenvoudig

19 augustus 2015

(Verslag: Moniek Brink, foto’s: Willeke de Boer)

VR1 heeft op overtuigende wijze de eerste officiële wedstrijd gewonnen. In de eerste bekerwedstrijd werd Noordscheschut/Tiendeveen met een 7-0 nederlaag naar huis gestuurd. En daar mochten de bezoekers niet eens ontevreden over zijn. Hoewel het team van trainer/coach Edwin Roijinga nog niet echt op elkaar ingespeeld is, liet het zien goed te kunnen voetballen.

Direct vanaf het begin nam Beilen/Fit Boys het initiatief. De eindpasses kwamen misschien nog niet allemaal aan, maar er werd goed rond gespeeld en er was dreiging. Het was dan ook terecht dat de thuisploeg vrij snel via Isa Mensing op voorsprong kwam. In de eerste helft liep Beilen/Fit Boys vervolgens uit naar 4-0, via opnieuw Isa Mensing en 2x Elise Boelen.

Net als in de oefenwedstrijd werd er ook tijdens deze wedstrijd flink door gewisseld. Dit had echter geen effect op de kwaliteit van het spel. Zelfs toen praktisch het complete team van Noordscheschut/Tiendeveen zich in of rond de eigen 16 bevond bleef de thuisploeg geduldig rondspelen. Hierdoor liep de score in de 2e helft verder op. Elise Boelen kwam nog twee keer tot scoren en het slotakkoord was voor Joanne Nederhoed die, na drie 100% kansen gemist te hebben, de bal van dichtbij wist binnen te glijden.

Komende zaterdag gaan de dames nog één keer met de volledige groep trainen alvorens de definitieve selectie voor VR 1 en 2 bekend wordt gemaakt. Woensdag 26 augustus zal dan voor het eerst met de werkelijke eerste selectie gespeeld gaan worden. Dan gaan de Beiler vrouwen op bezoek bij VKW VR1 voor de 2e bekerwedstrijd.