ST Beilen/FIT Boys VR1 wint eigen toernooi

14 januari 2017
de Webmaster

Op een emotioneel bewogen en zware dag voor de FIT Boys-familie, die massaal afscheid nam van FIT Boys-familielid Harmen Oldersma samen met zijn familie, vrienden en collega’s, moest er ook nog gevoetbald worden. De finale-avond van het Bosman Noord – ST Beilen/FIT Boys Vrouwen Zaaltoernooi begon om 16:15 uur met de loting. FIT Boys-voorzitter Ed Sikkema en Erelid Fokko Polman verrichten de loting en dat leverde twee poules van 4 op:

  • Poule A: Dalen VR1, Pesse VR1, HS’88 VR1 en Drenthina VR2
  • Poule B: ST Beilen/FIT Boys VR1, Vitesse’63 VR1, De Weide VR3 7×7 en Zwartemeerse Boys VR1

De avond begon in de zaal met alle ploegen aanwezig en ST Beilen/FIT Boys VR1 en VR2 rond de middencircel. Er volgde een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Harmen Oldersma. Het maakte de nodige emoties los bij de dames.

Daarna moesten de Jumbo Mulder-equipe wel direct aan de slag en speelde 0 – 0 gelijk tegen Vitesse’63 VR1 ondanks een veldoverwicht. De tweede wedstrijd werd met 3 – 0 verloren van De Weide VR3 en even leek deze editie van het toernooi in mineur te eindigen. Wat de ploeg vervolgens liet zien was emotionele veerkracht en er kwamen ongekende krachten los bij de dames. De laatste poulewedstrijd werd er overtuigend gewonnen met 2 – 0 van Zwartemeerse Boys VR1 en werd de ploeg 2e in de poule (op onderling resultaat) en waren de kruisfinales gehaald. Zou de ploeg, net als de 5 voorgaande edities, weer 3e worden?

De Weide VR3 werd overtuigend 1e in poule B met 6 punten. Zwartemeerse Boys werd knap 3e ook met 4 punten, maar omdat het verloor van ST Beilen/FIT Boys VR1 werden zij 3e. Vitesse’63 VR1 eindigde 4e. In Poule A was Pesse VR1 de favoriet en won 2 keer overtuigend en leek de 3e wedstrijd te laten lopen. Met 6 punten werden zij 1e. Drenthina werd met 4 punten 2e in de poule, op doelsaldo versloegen zij Dalen VR1. HS’88 VR1 haalde wel 3 punten maar werd 4e.

HS’88 VR1 en Vitesse’63 VR1 mochten strijden om de 7e en 8e plek. Na penalty won HS’88 met 2 – 1 en werd dus 7e. Dalen VR1 en Zwartemeerse Boys VR1 speelden om de 5e en 6e plek. Zwartemeerse Boys won met 1 – 0 en werd dus 5e. De eerste kruisfinale ging tussen Pesse VR1 en ST Beilen/FIT Boys VR1 en zoals gezegd kwamen er ongekende krachten los. De dames vochten als leeuwen, verdedigden ijzersterk en wisten op de counter de 0 – 1 te maken. Pesse drong aan, liet de keeper meevoetballen en had ook zeker kansen. Maar de Jumbo Mulder-dames hielden stand en wisten, doordat het Pesse-doel leeg was, ook nog de 0 – 2 te maken. Er was ingetogen vreugde, want de missie was nog niet geslaagd. De finale was gehaald, maar leiders Jan Mensing en Sander van der Woud wilden meer. In de andere kruisfinale speelden Drenthina VR2 en De Weide VR3 7×7 tegen elkaar. De Weide was wel de verrassing van de avond en liet zien dat 7×7 ook een volwaardige voetbaltak is. Er moesten penalty’s aan te pas komen en toen trok Drenthina aan het langste eind en haalde de finale. Pesse en De Weide speelden om de 3e en 4e plek en Dat won Pesse met 5 – 3 en werd keurig 3e. De Weide moest genoegen nemen met de 4e plek, maar dat is razend knap.

En toen stond de finale op stapel en Drenthina VR2 en ST Beilen/FIT Boys VR1 betraden het strijdtoneel onder toeziend oog van aardig wat publiek. Zou Drenthina de titel nogmaals binnenhalen of was het de beurt aan de Jumbo Mulder-dames? In 2 keer 10 minuten spelen werd het zinderend spannend en nam ST Beilen/FIT Boys een 1 – 0 voorsprong. Wederom vochten de dames als leeuwen en wisten van geen wijken. Met name de sterke spits van Drenthina had het lastig met verdedigsters Mariska van Dijken en Ilona Nap. Ze kwam er niet aan te pas. Misschien was de sleutel tot succes vanavond wel, zonder alle andere dames te kort te doen, Annelotte Hilhorst. Zij stond model voor de vechtlust van de dames, speelde voor- en achterin en was onverzettelijk en onvermoeibaar. Respect Annelotte! De dames hielden stand en haalden voor de eerste keer in 6 seizoenen de Bosman Noord Zaaltitel binnen. Wat een blijdschap en een emotie na afloop. In de kantine volgde de prijsuitreiking. Organisator Johan Boer bedankte de vrijwilligers, de scheidsrechters en alle ploegen voor hun inzet en deelname. Pesse mocht de 3e prijs ophalen en Drenthina de 2e. Toen haalde Johan de aanvoerder van ST Beilen/FIT Boys naar voren. Moniek Brink nam de schaal in ontvangst en zij nam nog even het woord en eindigde met: “Deze is voor jou Harmen!” En daarmee was deze dag in vijf woorden samengevat….

De Foto’s:

De Deelnemende ploegen: