ST Beilen/FIT Boys VR1 wint na pittige strijd

7 november 2015
de Webmaster

(Verslag: Moniek Brink, foto’s: Willeke de Boer en Dick Kiers)

De vrouwen van trainer/coach Edwin Roijinga hebben in de competitie opnieuw een zege behaald. In een zware wedstrijd tegen KZC ‘08, waarin het lang spannend bleef, bleek het voetbal de uiteindelijke winnaar.

Vooraf was het nog even spannend of de wedstrijd door zou gaan, de weergoden leken het bijna te verpesten, maar het veld waar deze wedstrijd gepland stond, werd gelukkig goedgekeurd in tegenstelling tot een aantal andere velden. KZC mocht aftrappen en Beilen / Fit Boys vloog uit de startblokken. Isa Mensing onderschepte de bal en kon gelijk voorzetten. De bal werd net niet binnen gelopen en Joanne Nederhoed raakte in tweede instantie de lat.

Heel even leek het grote verschil op de ranglijst (nummer 3 tegen nummer 11) zich dus op het veld te laten zien. In de minuten die volgden werd achter al snel duidelijk dat KZC zeker niet zo slecht is als de ranglijst doet vermoeden. Beilen / Fit Boys creëerde wel wat mogelijkheden en kwam via een corner ook op voorsprong, maar KZC kwam er ook met regelmaat gevaarlijk uit. De fysieke duels werden door de bezoekers niet geschuwd, waarbij de grens met grote regelmaat werd opgezocht en soms overschreden. De vechtlust van KZC werd beloond, halverwege de eerste helft viel de gelijkmaker.

Direct vanaf de aftrap werden de Beilenaren vervolgens al weer gevaarlijk, maar een doelpunt bleef in eerste instantie nog uit. Beilen / Fit Boys had moeite om door de muur heen te voetballen, maar kwam er zo nu en dan toch goed doorheen, al was het niet altijd even mooi. Zo viel ook het 2e Beilense doelpunt. Een lange bal van achteruit kon door Isa Mensing niet goed gecontroleerd worden, maar viel daardoor perfect voor de voeten van Melany de Vries. Zij schudde haar tegenstander vervolgens af om daarna de keeper kansloos te laten en de 2-1 op het scorebord te zetten.

In het tweede bedrijf had Beilen / Fit Boys verdedigend de zaakjes wat beter op orde. Er werd weinig weggeven en voorin waren er wel wat mogelijkheden, maar te vaak werd de bal recht op de keeper geschoten. Hierdoor bleef het lang spannend. Pas in het laatste kwartier werd er afstand gedaan van KZC. Eerst slalomde Elise Boelen tussen de inglijdende tegenstanders door om het vervolgens zelf af te maken, in tweede instantie kwam ze er opnieuw goed langs en bediende Joanne Nederhoed die de bal kon binnen lopen.

Uiteindelijk stond er dus toch weer een 4-1 uitslag op het scorebord, maar erg makkelijk ging het niet. Achteraf tevredenheid dat iedereen de benen nog heel heeft en de 3 punten weer binnen zijn. Volgende week staat er een kraker op het programma. Dan komen de samengestelde teams uit Coevorden en omgeving op bezoek. Zij bezetten de 4e plaats, terwijl Beilen / Fit boys de 3e plek in het bezit heeft.